Cu sprijinul Michelin, Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean a fost modernizată cu aparate de tip infuzomat

Cunoscuta companie multinaţională Michelin România continuă să ofere sprijin în dezvoltarea de proiecte pentru ameliorarea serviciilor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău (SJUZ),  investind în dotarea secţiei  de Oncologie.  Cel  mai recent  proiect  finalizat vizează echiparea secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean cu cinci aparate de tip infuzomat care vor contribui la creşterea calităţii îngrijirii pacienţilor. Începând cu anul  compania precizată a investit în aproximativ zece proiecte punctuale pentru echiparea cu mobilier şi aparatură medicală a anumitor secţii din cadrul SJUZ, suma totală fiind de aproximativ 100.000 de euro. Modernizarea secţiei de Oncologie medicală din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ a fost realizată printr-o investiţie a Consilului Judeţean, urmă cu aproximativ trei ani. Secţia are o capacitate de 25 de paturi, asigurând pacienţilor servicii medicale în regim de spitalizare continuă şi de zi. Având în vedere tendinţa de creştere a numărului de cazuri înregistrate în perioada 2014 -2015, media lunară a internărilor fiind de 150-160 pacienţi, echiparea cu noile aparate de tip infuzomat contribuie semnificativ la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale pentru pacienţi, îndeosebi în administrarea medicaţiei de care aceştia aunevoie. De asemenea, confortul şi mobilitatea  pacienţilor sunt mult ameliorate pe  parcursul administrării medicaţiei, aceştia putând desfăşura şi alte activităţi în acest interval.

În  acest context, în cadrul unei întrevederi derulate între reprezentanţii  Platformei Industriale Michelin Zalău, ai CJ Sălaj şi Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, pe parcursul căreia au fost vizionate diverse aspecte ale unor secţii  din Spitalul judeţean, precum şi proiecte realizate cu sprijinul companiei, Sean Parry, Director General Platforma Industrială Michelin Zalău, a declarat: „Ne bucurăm să avem în continuare alături de noi Consiliul judeţean, şi că avem şansa să concretizăm parteneriatul în diferite proiecte ce sprijină dezvoltarea comunităţii locale. Sănătatea noastră şi a celor dragi este bunul cel mai de preţ, iar sprijinul oferit de Michelin şi de această dată Spitalului Judeţean de Urgenţă  Zalău este o confirmare a angajamentului asumat cu mulţi ani în urmă pentru a contribui la ameliorarea sănătăţii locale. Suntem încrezători că datorită noilor echipamente ale Secţiei de Oncologie, mulţi din cei care au nevoie de tratament,vor regăsi aici specialişti şi condiţii care să le aducă confortul de care au  nevoie. Ne dorim ca acest proiect să fie un alt pas din investiţia noastră continuă în sănătate, în viaţă şi în viitor”.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc a afirmat „Salut rolul pe care companiile multinaţionale şi-l asumă în comunitate. Chiar dacă în ultimii ani acestea s-au confruntat cu provocările pieţei mondiale, în comunitate, au continuat să fie parte integrantă a acesteia şi să contribuie în cadrul parteneriatelor pe care le-am dezvoltat,  sprijinind diverse proiecte de responsabilitate socială. Astazi, ne aflăm alături de Michelin România pentru a continua seria de proiecte derulate în parteneriat la Spitalul judeţean. După ultimele intervenţii în dotarea cu mobilier medical al secţiilor de Anestezie şi Terapie Intesivă ori a celei de Pediatrie, îngrijirea pacienţilor secţiei Oncologie este ameliorată datorită aparatelor de tip infuzomat aflate în dotarea acesteia cu sprijinul Michelin. Avem convingerea că sănătatea sălăjenilor – aşa cum ne-am asumat-o la Spitalul  judeţean, prioritară şi  responsabilă – va continua să fie obiectul  unor viitoare proiecte care să-i îmbunătăţească accesibilitatea şi calitatea”, a precizat Marc.

Alte articole

One Thought to “Cu sprijinul Michelin, Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean a fost modernizată cu aparate de tip infuzomat”

  1. niku

    Care sunt cauzele acestui flagel,,,cancerul,?,,,Vroiam sa aud ce faceti ptentru prevenirea cancerului,Da ,este ok ce s-a facut,

Leave a Comment