Intervenţii la subsoluri inundate

Intervenţii la subsoluri inundate

Aversele de ploaie de luni după-amiază au dat bătăi de cap unor zălăuani. Cantităţile mari de precipitaţii căzute în timp scurt au provocat inundaţii pe unele porţiuni de drum din oraş, dar şi la câteva imobile. Din cele semnalate de lt. Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, apa a pătruns în mai multe subsoluri din muncipiul Zalău, inundându-le. Pompierii militari au intervenit, în jurul orei 16.30 la o casă particulară de pe strada Crasnei pentru a scoate apa din subsolul acesteia cu ajutorul unei motopompe transportabile. Ulterior, Detaşamentul de Pompieri Zalău a acţionat, în jurul orei 17.58 şi pe Bulevardul Mihai Viteazul, pentru a goli apa din subsolul blocului Zahana.

Şură în flăcări la Bogdana

Detaşamentul de pompieri din Zalău a intervenit, ieri dimineaţă, la ora 5.50, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins şura unei gospodării din Bodgana. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric de la un cablu de curent deteriorat. Au ars aproximativ 90 de metri pătraţi de acoperiş, materiale lemnoase şi două tone de plante furajere, a apreciat lt. Lucian Jacodi.

O altă intervenţie a pompierilor militari s-a desfăşurat tot ieri, în municipiul Zalău, la ora 11.28 pentru a stinge un incendiu izbucnit la subsolul blocului Flora. Focul s-a declanşat de la lumânarea uitată aprinsă de către o persoană care locuia acolo. Au ars mai multe articole de îmbrăcăminte, a mai informat lt. Lucian Jacodi.

Alte articole

Leave a Comment