Inspectorii europeni vin sa ne controlezii porcii

Inspectorii europeni vin sa ne controlezii porcii

Angajatii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj au finalizat actiunea de vaccinare impotriva pestei porcine a 34.700 de capete de porci – a anuntat directorul adjunct pentru Sanatate Animala din cadrul Directiei, Razvan Chioran. Actiunea a fost importanta, a mentionat directorul adjunct, intrucat ca in perioada 15 – 27, Salajul va fi verificat, la acest segment, de catre inspectorii comuntari europeni.

Actiunea de vaccinare impotriva pestei porcine va continua, iar Razvan Chioran solicita crescatorilor de animale din judet sa lase liber accesul veterinarilor in gospodarii, ca sa-si poata face treaba.

Daca, in cursul anului trecut, cand nu au avut loc actiuni de vaccinare impotriva pestei porcine, semnalandu-se, astfel, trei focare de pesta porcina, in acest an, in Salaj, a fost semnalat doar un singur asemenea caz, in luna februarie, la Glod, unde au fost depistati trei porci infestati.

Reamintim cititorilor ca actiunea de vaccinare a porcilor impotriva pestei, fiind impusa de catre UE, este o campanie finantata din fondurile europene.

Leave a Comment