Infractori prinsi de politisti in timp record

Infractori prinsi de politisti in timp record

Trei tineri au fost prinsi luni dimineata, de politisti, la doar un sfert de ora dupa ce au jefuit un bar din Zalau, la reusita actiunii contribuind si un elev practicant al unei scoli de politie, ce a auzit zgomote suspecte in local si a sunat la 112. In aceasta dimineata, in jurul orei 5.30, s-a primit un apel de urgenta la 112, privind comiterea unei talharii la restaurantul 7 Seri, din Zalau.

Cel care a sunat este viitorul nostru coleg, Ovidiu Barna, care, trecand prin zona, a auzit zgomote din localul cu pricina si a vazut o femeie care gesticula in geam. Dupa ce a sunat, elevul politist a luat semnalmentele infractorilor si a solicitat primele informatii despre talharie de la femeia ce era barman al localului. Au fost alertate mai multe echipaje de politie, cei trei fiind retinuti in scurt timp.

Asupra lor s-au gasit 90 de pachete de tigari, circa 3.500 de lei, telefoane mobile, manusi chirurgicale, alcool si cate doua bate de baseball, doua cagule si doua cutite, a precizat luni, in cadrul unei conferinte de presa, comisarul Aurel Stirb, seful Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.

Ca mod de actionare, cei trei infractori au oprit curentul electric de la un tablou situat in afara barului, dupa care, mascati, au intrat in local unde se aflau doi clienti si barmanul.

Clientii au fost legati imobilizati cu fasii taiate din perdele, iar barmanul a fost somat sa predea toti banii. La plecare cei trei au blocat usa din exterior. Actionand in timp util, politistii au reusit sa-i prinda pe infractori in doar 15 minute de la sesizarea faptei, in zona centrala a orasului.

Cu varste intre 17 si 20 de ani, toti cu domiciliul in municipiul Zalau, infractorii nu sunt recidivisti, unul dintre ei fiind elev in clasa a XI-a. Toti trei si-au recunoscut faptele. Suspectii sunt cercetati in stare de retinere sub aspectul comiterii infractiunilor de talharie si lipsire de libertate, urmand a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Pentru faptele comise ei risca intre 7 si 20 de ani de inchisoare.

Alte articole

Leave a Comment