În Zalău, deșeuri depozitate ilegal și arse la marginea pădurii

Comisarii Gărzii de Mediu (GM) Sălaj, sprijiniți de un echipaj al Jandarmeriei Sălaj, s-au autosesizat și au realizat, la finalul săptămânii trecute, un control pe strada Depozitelor din municipiul Zalău. La fața locului au fost identificate deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEE) dezmembrate, iar în imediata vecinătate a pădurii au fost găsite urme ale incinerării deșeurilor și cablurilor.

Astfel, reprezentanții GM Sălaj au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău pentru incendiere de deșeuri și depozitare în afara spațiilor autorizate.

După cum au explicat reprezentanții instituției, deocamdată se fac cercetări pentru identificarea deținătorului terenului unde au fost depozitate și arse deșeurile.

„Pentru săvârșirea faptei prevăzută de OUG 92/2021 privind regimul deșurilor, articolul 66, alineat 1, –incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate – Comisariatul GM Sălaj a sesizat penal Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău”, se arată într-o informare a instituției.

 sursa foto: facebook Garda de Mediu Sălaj 

One Thought to “În Zalău, deșeuri depozitate ilegal și arse la marginea pădurii”

  1. OMG

    Dealtfel oare vom afla și făptașii? Tare m as mira…..nimeni nu i a vazut? S au nimeni nu se baga in gura lupului,cine mai protejează martorii in ziua de azi? Bunul dumnezeu.

Leave a Comment