În urma presiunilor făcute de ziarul nostru,la API au apărut mult aşteptatele uniforme şcolare

La aproximativ două săptămâni de la publicarea în cotidianul Magazin Sălăjean a materialului „La Colegiul API se fac afaceri murdare cu uniforme şcolare”, apărut în ediţia din 10 mai, prin care semnalam nereguli în instituţia de învăţământ cu privire la achiziţionarea unor uniforme şcolare, problema a fost rezolvată. Elevii de la API au primit în cursul săptâmânii trecute uniformele, pe care le-au comandat şi le-au achitat chiar la începerea anului şcolar 2012-2013. În total este vorba despre aproximativ 1.000 de elevi, din care patru clase terminale. Aceştia din urmă vor reuşi să poarte uniformele doar aproximativ două săptămâni pentru că anul şcolar, la clasele terminale, se va încheia pe data de 31 mai, aşa cum prevede programa şcolară. Faptul că ţinutele au ajuns la elevi se confirmă atât de actuala conducere cât şi de reprezentantul firmei care trebuia să livreze costumaţiile.
Reamintim cititorilor noştri, că în urmă cu aproximativ un an, elevii de la API reprezentaţi prin comitetul de părinţi, în baza unui contract, au dat bani unei firme din Baia Mare pentru realizarea ţinutei şcolare-280 de lei bucata. Sumele au fost înmânate societăţii maramureşene, care se obliga să livreze ţinuta pentru toţi elevii la începutul anului şcolar 2012-2013. Banii au fost adunaţi de la elevi în luna octombrie 2012, însă uniformele nu ajuns la aceştia aşa cum se stipula în contract. În urma semnalării la redacţie a acestor nereguli, redacţia Magazin Sălajean a făcut o anchetă pe care a dat-o publicităţii, prin care la începutul lunii mai semnalam faptul că elevii de la API au rămas şi fără bani şi fără uniforme.
La scurt timp după apariţia materialului în paginile cotidianului nostru, reprezentanţii firmei din Baia Mare s-au conformat şi au adus elevilor mult aşteptate uniforme şcolare. Din păcate însă, cei din clasele terminale nu vor mai avea când se le poarte şi, cel mai probabil, potrivit unor surse din rândul acestora, le vor îmbrăca la festivitatea de încheiere a anului şcolar.

Alte articole

Leave a Comment