In scurt timp: Apa si gazele vor fi separate pe fiecare apartament

In scurt timp: Apa si gazele vor fi separate pe fiecare apartament

Dupa toate probabilitatile, vecinul rau platnic nu va mai da batai de cap celor de langa el. Asta se va intampla doar in conditiile in care parlamentarii vor vota proiectul de lege care prevede ca toti furnizorii de utilitati vor fi obligati sa incheie contracte individuale cu fiecare locatar. Reglementarea asigura posibilitatea de a recupera mai usor si mai repede datoriile propretarilor de locuinte, se arata in expunerea de motive a draftului, care a fost avizat deja favorabil de Consiliul Legislativ al Senatului.

Dupa intrarea in vigoare a reglementarii, furnizorii de apa sau de gaze vor trebui sa ceara lista proprietarilor fiecarui apartament, sa bata la usa lor si sa incheie contract individual cu fiecare proprietar in maximum 180 de zile.

Din nefericire, insa, in Salaj, spiritele au fost incinse la maximum dupa ce Compania de Apa Somes Cluj, Sucursala Salaj, a cerut asociatiilor de locatari sa semneze noile contracte la nivel de scara de bloc pentru serviciile de apa si canalizare. Ce a urmat? Amenintari, debransari, spirite inflamate, isterii – un adevarat scandal ce continua si la aceasta ora. Toate acestea, insa, vor putea fi rezolvate daca legea le va permite locatarilor separarea la utilitati.

De altfel, noua lege prevede ca cei care nu-si pot achita pe loc datoriile avute in momentul in care vor fi montate contoarele individuale, vor plati datoria esalonat, dupa ce furnizorii de utilitati vor incheia cu asociatia contract de cesiune de creante.

Alte articole

Leave a Comment