Iluminatul de exterior cu benzi LED 220V: La ce să fii atent când alegi corpuri de iluminat pentru curte?

Popularitatea benzilor LED nu a apărut de nicăieri. Sunt tot mai multe motive pentru care proprietarii de locuințe devin din ce în ce mai dispuși să integreze o banda LED RGB în amenajarea iluminatului de interior și chiar pentru o iluminare eficientă în aer liber.

Din punctul de vedere al versatilității, niciun produs nu poate fi asemănat cu benzile cu LED. Acestea pot fi integrate într-o varietate de aplicații pentru a crea atmosfera perfectă pe terasa casei. Poți folosi benzi LED 220V pentru a accentua caracteristici arhitecturale, pentru a lumina alei și poteci sau chiar pentru a asigura întreaga schemă de iluminat exterioară.

Totuși, înainte de a comanda online benzi cu LED, trebuie să înțelegi care sunt principalele diferențe între o banda cu LED pentru amenajarea interioară a locuinței și banda LED 220V pentru iluminatul de exterior.

Rămâi în continuare alături de noi și vei afla tot ce trebuie să știi despre gama de benzi LED 220V: de la importanța evaluării IP cu privire la gradul de protectie la umiditate, distincția dintre o temperatură de culoare alb-cald, respectiv cea alb-rece, cât și ce reprezinta numarul de LED-uri pe metru de banda LED.

Ce caracteristici trebuie să aibă o banda LED de exterior?

Benzile LED pot fi o modalitate excelentă de a lumina curtea sau orice alt spațiu în aer liber — dar, din păcate, nu orice banda LED RGB este potrivită pentru exterior. Când alegi sursa de iluminat pentru exterior trebuie să te orientezi după alimentarea produsului, gradul de protectie la umiditate și rezistența la o expunere îndelungată la diferite condiții meteo.

1. Puterea și alimentarea unei benzi LED 220V

Ca regulă generală, tensiunea sursei de alimentare trebuie să se potrivească cu cea a benzii luminoase pe care intenționezi să o folosești. În caz contrar, vei avea nevoie de un transformator care să facă legătura între mufa de alimentare și banda LED.

Benzile cu LED de exterior ar trebui să dispună de o alimentare la o sursa de curent direct de 220V, astfel incat sa poată asigura o acoperire luminoasa pe lungimi ample. Mai mult decât atât, alimentarea cu benzi LED 220V asigură un grad de iluminare de până la 100 de metri de banda, în comparație cu cei 10 metri asigurați de un transformator de 12V.

2. Gradul de protectie la umiditate

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când alegi benzi LED 220V pentru exteriorul locuinței tale este gradul IP65 de protecție la umiditate. În general, gama de benzi LED 220V de exterior este marcată cu acest tip de indicator și asigură utilizatorul că acel produs LED dispune de o garnitură suplimentară care oferă protecție împotriva umezelii și a condițiilor meteo nefavorabile.

Produsele LED care nu sunt semnalate cu o valoare egală sau mai mare de IP65 nu sunt potrivite pentru a fi folosite în exteriorul locuinței. Este, așadar, important să fii atent la eticheta produsului pe care îl cumperi online pentru a nu te afla în situația în care ai cumpărat un produs pe care nu îl poți folosi așa cum ți-ai fi dorit.

3. Intensitatea luminii LED

Intensitatea variază în funcție de numarul de leduri pe un metru de banda LED. Altfel spus, cu cât banda LED dispune de un număr mai mare de led-uri, cu atât intensitatea acelei benzi LED 220V crește. Pentru o iluminare eficientă a terasei sau a grădinii recomandat ar fi să alegi benzi LED 220V a câte 70-120 leduri pe metru de banda LED.

4. Culoarea benzilor LED

Acum că am depășit aspectele tehnice de selecție ale unei benzi LED 220V, ne putem concentra, în sfârșit, asupra detaliilor care vor contura ambientul din exteriorul locuinței tale. Temperatura de culoare emisă de benzile cu LED pot avea un impact decisiv asupra stării generale pe care o creezi pe terasă.

Spre exemplu, culoarea unui iluminat LED care emite o lumina într-o nuanță de alb-cald va fi mult mai potrivită pentru a contura un spațiu plăcut de relaxare. Temperatura de culoare a acestui tip de banda cu LED funcționează în special în zonele destinate timpului petrecut în aer liber, cum ar fi terasele sau spațiul intim de luat masa în compania celor dragi.

În schimb, dacă îți dorești să îndrepți atenția în jurul obiectelor de grădină sau a elementelor arhitecturale, atunci recomandat ar fi să optezi pentru un iluminat de sarcină cu benzi LED 220V în nuanțe de albastru sau alb-rece care să direcționeze atenția înspre elementele pe care îți dorești să le vizezi .

Magazinul online Electric14.ro pune la dispoziție benzi LED 220V într-o varietate de culori din care poți face alegerea potrivită pentru nevoile tale de amenajare. Vei descoperi benzi LED 220v într-o singură culoare, un amestec de câteva culori dacă alegi banda LED RGB sau posibilitatea achiziționării unei benzi LED 220V care își schimbă culorile în funcție de preferințele tale de amenajare.

Verifică oferta online de banda LED pe Electric14.ro!

Dacă faci parte din categoria persoanelor care consideră terasa o extensie suplimentară a spațiului de locuit, atunci ar fi bine să alegi LED-uri care te reprezinta. Benzile LED fac parte din categoria de corpuri de iluminat versatile atât din punctul de vedere al montajului, dar și din perspectiva ambientului pe care îl poți crea cu ușurință.

Mai mult, alegerea iluminatului pentru curte poate decide complet felul în care arată spațiul tău și de aceea este esențial să alegi produse LED de calitate în conformitate cu necesitățile tipului tău de amenajare exterioară. Fii atent la factorii care diferențiază un produs LED de interior de unul potrivit pentru exteriorul locuinței.

Descoperă chiar acum gama variată de produse electrice pentru o schemă completă de iluminat a locuinței tale chiar pe Electric14.ro! Ai sute de produse LED și accesorii la dispoziție cu care să îți poți amenaja locuința după bunul plac. Spor la cumpărături!