Hingherii de masini vor sta cat de curand la panda

Hingherii de masini vor sta cat de curand la panda

In a patra sedinta a Consiliului Local a municipiului Zalau a fost pecetluita soarta conducatorilor auto care parcheaza neregulamentar pe domeniul public. Astfel ca, a fost aprobat proiectul de hotarare in vederea achizitionarii serviciului de ridicare, transport, depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor stationate neregulamentar pe domeniul public din municipiul Zalau.

Pana in prezent, aceasta activitate a fost desfasurata de catre SC Doralex-Euro SRL Zalau, in baza contractului de prestari servicii incheiat cu primaria Zalau, in anul 1992.

IPrin aceasta activitate s-a reusit, in cea mai mare masura, decongestionarea unor parti carosabile ale aleilor, trotuarelor, zonelor verzi, precum si deblocarea unor accese la garaje. Astfel, s-a contribuit la fluidizarea circulatiei auto si pietonale, precum si la inlaturarea pericolului producerii unor evenimente rutiere nedoriteI, reiese din referatul atasat proiectului. Si acum ne intrebam: Care deblocare in fata garajelor? Care decongestionare a unor parti carosabile si trotuare? Pana in momentul de fata rezultatele s-au cam lasat asteptate, dovada fiind masinile parcate aiurea pe trotuare si pe spatiile verzi. Tot ce putem spera este ca firma care se va ocupa de acum inainte de aceasta activitate sa faca in asa fel incat rezultatele sa poata fi vizibile cu ochiul liber, si nu cu lupa…

Potrivit Regulamentului, activitatea de ridicare, transport, depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor va fi gestionata direct de catre prestator. Astfel ca, vor fi confectionate si montate de catre Directia Generala de Administrare a Domeniului Public (DGADP) Zalau, prin grija prestatorului, semne aditionale care sa avertizeze despre activitatea de blocare si ridicare. Zonele si strazile pe care se vor monta aceste semne vor fi stabilite de o comisie formata dintr-un reprezentant al Primariei Zalau, unul al DGADP si un ofiter sau subofiter de politie din cadrul biroului Politiei Rutiere Zalau.

Actiunea de ridicare se va desfasura doar la cererea Primariei Zalau sau a Politiei Rutiere, in prezenta agentilor constatatori. Agentii constatatori abilitati sa aplice prevederile regulamentului sunt agentii Politiei Rutiere, pentru drumurile publice si personalul din cadrul Serviciului Corp Control Privatizare pentru trotuare in zona de actiune a indicatoarelor – oprirea interzisa, parcari aflate pe domeniul public si spatiile verzi.

La solicitarea Primariei, prestatorul va efectua inclusiv serviciul de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor fara stapan sau abandonate pe domeniul public sau privat, in conformitate cu Legea 421/2002.

In urma actiunii de ridicare, agentul constatator va intocmi in 3 exemplare un proces verbal de ridicare a vehiculului stationat neregulamentar, separat de procesul verbal de constatare a contraventiei. Dupa completarea procesului verbal de ridicare si semnarea acestuia si de catre solicitant, un exemplar se inmaneaza solicitantului, unul ramane la prestator si cel de-al treilea se trimite agentului constatator. Plata contravalorii serviciului de ridicare se poate face in numerar la casieria prestatorului sau prin ordin de plata in contul deschis de prestator.

Programul de desfasurare a acestei activitati va fi zilnic, in intervalul orar 8-20, iar cel de eliberare a autovehiculelor va fi intre orele 7-22.

Indisciplina soferilor Iii va usturaI la buzunare

Cat despre tarifele care au fost stabilite pentru ridicare, transport si depozitare acestea vor lasa un gol destul de mare in buzunarele conducatorilor auto indisciplinati. Astfel ca, taxa de ridicare autovehicul fara transport va fi de 30 lei; cea de ridicare a remorcilor, fara transport, de de 20 lei, taxa de ridicare si transport a fost stabilita la 70 lei, pentru remorci de 40 lei; iar taxa de depozitare a autovehiculului va scoate din buzunarul soferilor 6 lei pe ora. Pentru remorci se va percepe taxa de 4 lei pe ora.

Din punctul de vedere al pietonilor, putem spune ca acest nou serviciu va fi unul benefic, insa, speram ca se vor vedea si rezultatele…

Leave a Comment