Salajul, amendat cu sute de mii de lei pentru incalcarea normelor de protectie a mediului

In urma controalelor de verificare planificate de Garda de Mediu in primul trimestru de activitate, S.C. Tenaris Silcotub S.A. Zalau a fost sanctionata cu o amenda contraventionala in valoare de 50.000 de lei pentru nerealizarea la termen a masurilor de conformare. Societatea avea ca termen de realizre a masurilor pentru protectia mediului sfarsitul lunii decembrie 2006, insa unitatea a contestat amenda, obtinand castig de cauza in instanta. In acest moment, Garda de Mediu asteapta sentinta definitiva, iar ARPM a eliberat o notificare prin care Tenaris Silcotub este somata sa realizeze masura din programul de conformare in termen de 30 de zile. In caz contrar, unitatatii producatoare de tevi fara sudura i-ar putea fi suspendata autorizatia de functionare.

De mentionat ca S.C. Tenaris Silcotub S.A. Zalau face parte din categoria celor 72 de unitati controlate aflate sub incidenta directivelor Controlului Integrat al Poluarii .

Alte amenzi pentru neconformare la regulile de protectie a mediului

Societatea mai sus amintita nu este singura din judetul Salaj depistata de Garda de Mediu Salaj cu nereguli, astfel ca, din cele 66 de unitati cu impact asupra mediului, 9 au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 300.000 de lei, acestora adaugandu-li-se 13 amenzi in valoare de 161.000 de lei aplicate in urma controalelor neplanificate efectuate de agentii Garzii de Mediu.

Deasemenea, primariile Buciumi, Maieriste si Creaca au fost sanctionate cu amenzi de 20.000 de lei pentru lipsa sistemului de colectare a deseurilor.

In activitatea de tractare si dezmembrare a autovehiculelor, 3 din cei 9 agenti economici verificati nu indeplineau conditiile minime de functionare, acestora suspendandu-li-se autorizatia.

In ceea ce priveste atat de controversatul club Hollywood, Csutak-Nagy Erzsebet, inspector sef al Garzii de Mediu Salaj, declara ca discoteca a fost sanctionata de 3 ori, le-a fost sistata activitatea, insa Ine-au contestat, or contestarea suspenda sistarea. Asteptam un verdict din partea instanteiI.

Leave a Comment