Google Pay, disponibil în România

Începând din această săptămână, Google Pay este disponibil în România prin intermediul aplicaţiilor mobile ale instituţiilor financiare partenere, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În contextul creşterii cererilor pentru plăţi digitale, Google a colaborat cu MasterCard şi Visa, precum şi instituţii financiare partenere pentru a aduce o experienţă de plată mai sigură, mai simplă şi mai utilă în România.

Deşi aplicaţia Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienţii partenerilor vor putea utiliza Google Pay online şi în orice magazin care acceptă plăţi contactless prin Visa sau Mastercard. Soluţia tehnică se numeşte „Google Pay as a service”, ce permite emitenţilor de carduri să integreze Google Pay în aplicaţiile lor mobile de plată.

Pentru a adăuga un card în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicaţia băncii şi să acceseze secţiunea „Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deţinătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianţii care acceptă plata prin Google Pay. Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay).

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment