Gata cu rablele!

Gata cu rablele!

Masinile vechi mai pot fi predate pana maine doar la o singura firma din judet acreditata in programul Rabla.

Cu toate ca multi salajeni au mizat pe faptul ca Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national va fi prelungit, statul nu a mai extins termenul de primire a masinilor vechi. Trei dintre firmele din judet au finalizat deja activitatea de primire a rablelor si doar una singura mai are tichete nepredate.

Potrivit informatiilor furnizate de Balogh Tiberiu, administratorul firmei Balti Dob, salajenii mai pot beneficia de tichete Rabla de la societatea pe care acesta o reprezinta pana in 11 noiembrie, deoarece au mai ramas nevalorificate patru tichete. Anul acesta, Balti Dob a primit de la Administratia Fondului pentru Mediu 735 de vouchere Rabla, cu 300 mai multe fata de anul trecut.

In schimb, la SC Vanbarex din Sarmasag, asa cum am aflat de la administratorul Szeri Bella, masinile vechi nu mai pot fi predate inca de saptamana trecuta. In data de 28 octombrie, societatea Vanbarex a predat la Administratia Fondului pentru Mediu zece tichete Rabla. Firma a primit anul acesta 438 de vouchere, numar egal cu cel de anul trecut.

Tot in data de 28 octombrie a fost finalizat programul Rabla pentru acest an si la SC Remat Salaj, care a returnat la Administratia Fondului pentru Mediu 30 de tichete, asa cum ne-a spus Dorin Cheregi, directorul societatii. Salajenii nu au fost interesati deloc de programul Rabla pentru tractoare, niciunul nu a apelat la firma Remat in acest sens.

Alte 15 tichete au fost returnate la Bucuresti de catre Vasile Negrean, administratorul firmei SC Mivas Trans Corporation SRL, in 2 noiembrie. Societatea a beneficiat anul acesta de 300 de tichete de la Administratia Fondului pentru Mediu, dublu fata de numarul primit in cursul luni 2010.

In acest an, atat reprezentantii firmelor agreate in programul Rabla, cat si detinatorii de masini vechi s-au aratat nemultumiti de procedurile groaie pe care le-au avut de urmat, legate de obtinerea certificatului de distrugere a vehiculului, a celui de autentificare si intrarea in posesia biletului in valoare de 3.800 de lei, dar si de faptul ca aceste tichete isi pierd valabilitatea la data de 23 noiembrie 2011.

Alte articole

Leave a Comment