Foame de bani: escrocheria SINGER revine în Sălaj!

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj atenționează locuitorii județului cu privire la o escrocherie mai veche, foarte populară și la noi, denumită “Mașina de cusut Singer”. În ultima perioadă, pe raza judeţului, au apărut pe străzile municipiului și orașelor sălăjene afişe prin care un „colecţionar german” îşi anunţă intenţia de cumpărare a maşinilor de cusut de producție germană, oferind sume mari de bani (între 55.000 şi 60.000 de euro), cu plata pe loc, sume ce atrag oameni care au nevoie de bani şi sunt uşor de păcălit.

Poliţiştii sălăjeni atrag atenţia că autorii de înşelăciuni cu maşini de cusut îşi îmbunătăţesc metodele de a atrage cât mai mulţi clienţi, pe care să-i lase fără bani.Susţin că sunt colecţionari şi oferă preţuri fabuloase pentru maşini de cusut vechi, fabricate de firme celebre. În spatele acestor anunţuri, se ascund firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienţii, iar după comiterea înşelăciunii, cumpărătorul nu vă mai răspunde la telefon.

De-a lungul timpului, escrocii au folosit mai multe tehnici de înşelăciuni, prin solicitarea virării unor sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor aşa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau de expertizare a maşinilor de cusut sau a picturilor. Pentru a nu fi înşelaţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă: nu aveţi încredere în persoanele care promit astfel de oferte tentante, ca şi cea descrisă mai sus; nu telefonaţi la numerele apărute în anunţurile de acest gen şi nu oferiţi datele personale necunoscuţilor; nu viraţi sume de bani în conturile necunoscuţilor.

 

 

Alte articole

4 Thoughts to “Foame de bani: escrocheria SINGER revine în Sălaj!”

  1. Anonim

    lipsa de subiecte sau fake news?

  2. marioara

    Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email pacurarumarioara1964@gmail com

  3. Anonim

    Nu este fake news. Chiar sunt aceste afise. Politistii salajeni,in loc „sa atraga atentia”, mai bine ar incerca sa-i prinda pe acesti excroci, sa organizeze flagrant sau ce se mai poate face in astfel de situatii ca doar, dupa cum se poate vedea, „cumparatorul” poate fi contactat. Restul ar trebui sa fie doar munca politieneasca . Dar cine sa faca asta ?

Leave a Comment