Fermierii şi apicultorii din judeţ, verificaţi de inspectorii DSVSA

Ionuţ Cormoş

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj au realizat, în luna curentă a acestui an, controale în unităţile de producţie, comercializare, depozitare şi transport al produselor alimentare de origine animală, precum şi în unităţi de alimentaţie publică situate în zone de agrement şi interes turistic ale judeţului. Cu ocazia controalelor amintite, au fost constatate deficienţe privind respectarea şi asigurarea condiţiilor de igienă într-o unitate.
Prin urmare, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 600 de lei.
De asemenea, inspectorii DSVSA au mai făcut controale pe marginea respectării legislaţiei sanitar-veterinare în ferme şi exploataţii non-profesionale. În ceea ce priveşte identificarea animalelor, s-au constatat abateri privind mişcarea efectivelor de animale, vânzarea fără documente legale, situaţie în care au fost aplicate şase amenzi contravenţionale, în valoare de 3.720 de lei şi trei avertismente.
Controalele continuă pe aceste tematici, urmând ca în perioada următoare să fie extinse către sectorul apicol respectiv produsele de profil, prezentate spre vânzare în unităţi, pieţe şi târguri, prin vânzări directe din stupine sau comerţ stradal.

Alte articole

Leave a Comment