Un condamnat la închisoare a negociat cu procurorii sălăjeni o nouă pedeapsă

Ionuţ Cormoş

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, după cercetări efectuate în perioada iunie – iulie a acestui an, l-au găsit pe Vasile C. vinovat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, inculpatul executând în acest moment o pedeapsă privativă de libertate. De reţinut este faptul că, în mod repetat şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în calitate de administrator la SC Bartha Trans ATI SRL Colţeşti, judeţul Alba, în perioada august 2011 – ianuarie 2012, Vasile C. nu a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a veniturilor în sumă de 24.746 de lei, aferente livrărilor de anvelope de diferite tipuri şi dimensiuni către SC Iepuraşul Impex SRL Zalău, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi cu consecinţa cauzării unui prejudiciu de 9.898 de lei, din care 5.939 de lei reprezintă TVA şi 3.959 de lei impozit pe profit.
De asemenea, inculpatul a emis facturi fictive care au fost înregistrate în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în sumă de 83.816 lei, din care 46.638 de lei TVA şi 37.178 de lei impozit pe profit. Prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei între procurori și inculpat, pentru cel din urmă s-a stabilit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu privare de libertate.
Punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte articole

One Thought to “Un condamnat la închisoare a negociat cu procurorii sălăjeni o nouă pedeapsă”

  1. Anonim

    Rusine justitiei.Da prejudiciul de 20000 de euro trebuie recuperat ,dar inchisoare?Prea mult tinand cont ca fostul sef ANAF,Blejnar,a primit 5 ani de inchisoare ptr.59 de milioane de euro,Cocos ptr.zecile de milioane 3ani,Gica Popescu ptr.500.0.00 de euro,3 ani o luna si 10 zile,amarata aia de femeie ptr. o paine si un salam ,3 ani..Daca BLEJNAR era judecat in SALAJ ,era incchis pe viata .,Mergand pe aceasta logica,marii corupti daca erau judecati in Salaj,nu aveau scapare.ocna pe viata.

Leave a Comment