Femeile cu trei copii vor putea ieşi mai repede la pensie

Femeile care au dat naştere la trei sau mai mulţi copii până în anul 1990 este posibil să se pensioneze mai devreme, cu unul sau doi ani. Şi asta conform unui proiect de lege votat recent de senatori.

Senatorii au votat în cursul acestei săptămâni un proiect de lege care prevede  modificarea şi completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice prin care  se reducere vârsta de pensionare pentru femeile care au născut cel puţin trei copii, până în anul 1990. Astfel, femeile care au realizat un stagiu complet de cotizare şi care au născut cel puţin trei copii, pot să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu un an, iar în situaţia în care au adus pe lume patru copii, până la data precizată, pot să beneficieze de doi ani reducere.

Actul normativ mai precizează că vârsta de pensionare redusă, pentru mamele care au născut trei sau mai mulţi copii, până în ianuarie 1990, nu poate fi mai mică de 55 de ani. În expunerea de motive a proiectului, iniţiatorul susţine că propunerea are ca scop corectarea inechităţilor apărute între diferite categorii de pensionari. Proiectul urmează să fie transmis Camerei Deputaţilor – for decizional. Acest proiect de lege urmează să fie trasmis spre Camerei Deputaţilor – for decizional.

One Thought to “Femeile cu trei copii vor putea ieşi mai repede la pensie”

  1. stela

    Colaborare cu contract de comision! Avem nevoie urgent de persoane extrem de serioase, pentru lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Cerinte: disponibilitate la studiu, varsta minima de 18 ani, cunostinte de navigare pe internet, folosirea emailului, lucru cu documente word si pdf. Oferim instruire gratuita si pas cu pas. Numai cei foarte seriosi pot sa ceara detalii mai multe la adresa de email:tiberiu_rey@yahoo.com

Leave a Comment