Într-o singură zi, Poliţiştii sălăjeni au dat amenzi de aproape 25.000 de lei

Poliţiştii sălăjeni au organizat joi, 22 octombrie, o serie de acţiuni pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime şi/sau pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
După cum au explicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, analiza accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie relevă faptul că, la nivel naţional, s-au înregistrat 27 de accidente de circulaţie, care au avut ca principală cauză de producere nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, soldate cu opt morţi, 16 răniţi grav şi 39 răniţi uşor. „În perioada menţionată, la nivelul judeţului Sălaj, nu s-au înregistrat astfel de evenimente, însă, pentru prevenirea şi combaterea în continuare a acestei cauze generatoare, poliţiştii din cadrul structurilor rutiere şi de transporturi, din întreg judeţul, au desfăşurat joi, 22 octombrie, activităţi privind respectarea normelor impuse la trecerile la nivel cu calea ferată”, a subliniat sursa citată.
Principalele obiective ale acţiunii a fost prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zonele menţionate.
În urma acestor activităţi, poliţiştii au constatat trei infracţiuni, respectiv conducere fără permis, alcool şi o infracţiune de altă natură şi au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.990 de lei, din care şase sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Pentru încălcarea codului rutier, oamenii legii au reţinut opt permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Prins în trafic beat şi fără permis de conducere
Un conducător auto, C.D., în vârstă de 57 ani, a fost surprins joi, de poliţiştii sălăjeni, în timp ce conducea autoturismul pe drumul naţional 1H, spre localitatea Cuceu şi nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei şi aplicarea unui număr de şase puncte penalizare.
În aceeaşi zi, I.M. de 45 ani, din judeţul Maramureş, conducea autoturismul pe drumul judeţean 108A, prin localitatea Benesat şi nu a oprit pentru a se asigura la trecerea peste pasajul de cale ferată. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, s-a constatat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,67 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. S-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi a infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală.

Leave a Comment