Este, oare, Citadin pregătit să înfrunte nămeţii?

Patru autorăspânditoare cu lamă, două rabe, trei semiautogredere, un autoîncărcător cu lamă, un autogreder, o maşină adaptată intervenţiilor pe străzile înguste şi un camion MAN formează artileria grea a societăţii Citadin SRL, în atribuţiile căreia intră deszăpezirea drumurilor din municipiul Zalău.

“Suntem pregătiţi pentru iarnă”, dă asigurări Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău, adăugând că din cauza dificultăţilor pe care Citadin le-a întâmpinat iarna trecută cu intervenţiile pe străzile înguste din cartiere, a fost achiziţionat un utilaj adaptat acestor nevoi. Edilul a făcut apel la înţelegerea zălăuanilor faţă de modul în care echipajele vor interveni pentru deszăpezire: “Cetăţenii trebuie să înţeleagă că există nişte priorităţi stabilite pe plan local în ceea ce priveşte deszăpezirea. Astfel, în primă fază se va interveni pe arterele principale, apoi pe traseul mijloacelor de transport în comun şi abia apoi pe străzile din cartiere”.

Potrivit lui Virgil Nicora, directorul Citadin SRL, societatea a contractat pe Bursa Română de Mărfuri 700 de tone de material antiderapant, circa 100 de tone ajungând deja în depozitele firmei: “Cu ce ne-a rămas de anul trecut, dispunem de peste 300 de tone de material antiderapant, la care se adaugă o tonă de clorură de calciu, pentru curăţarea trotuarelor”.

Autorităţile locale au manifestat acelaşi optimism şi iarna trecută, însă la prima ninsoare abundentă, echipajele de intervenţie au fost depăşite de situaţie.

Alte articole

Leave a Comment