Zalăul se promovează la nivel naţional

Primăria Zalău va participa la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, ce va avea loc în acest sfârşit de săptămână, la Romexpo Bucureşti. Aceasta este cea de-a doua participare a municipalităţii la un eveniment expoziţional, după ce în perioada 2-4 noiembrie, Primăria a fost prezentă ca expozant la Târgul Touristica, găzduit de Polus Center Cluj-Napoca.

Ambele acţiuni se înscriu în proiectul “Promovarea Festivalului Roman Zalău Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice locale, finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională”.

După cum a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, în cadrul evenimentului de la Romexpo, vor fi prezentate siturile arheologice locale, Complexul Arheologic Porolissum şi Festivalul Roman. Ca şi în cazul târgului de la Cluj-Napoca, şi la manifestarea de la Bucureşti municipalitatea va insista pe interactivitate, pentru a rămâne în memoria celor care vizitează standul Zalăului şi pentru a-i convinge ca la anul să ne viziteze meleagurile în perioada Festivalului Roman.

Vizitatorii Târgului de Turism al României se vor întâlni, în zilele de 15 şi 16 noiembrie, cu soldaţii romani şi luptătorii daci ai Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, cu nimfele dacice, conduse de coregraful Roxana Dobocan, cu dansatorii ansamblului “Columna” al Casei de Cultură Municipală Zalău. De asemenea, maestrul culinar Mircea Groza va face echipa cu Gheorghe Morar, liderul Sindicatului “Civitas” din Primăria Zalău, pentru a pregăti preparate din bucătăria romană, bucate ce vor putea fi degustate de către vizitatori.

Alte articole

Leave a Comment