Electricii Zalau, oficial, ii merge bine

Electricii Zalau, oficial, ii merge bine

Potrivit directorului general al SC Electrica Zalau, Vasile Filip, societatea are misiunea precisa de a distribui si, totodata, furniza energie electrica in conditii de deplina securitate, la nivelul parametrilor din Standardul de Performanta, nediscriminatoriu, pentru toate categoriile de consumatori. In urma analizei incidentelor si deranjamentelor, precum si a punctelor slabe in instalatii, a fost stabilit planul de investitii si reparatii pentru anul 2006, care a fost realizat in totalitate, a afirmat, ieri, Vasile Filip. Tot el face cunoscut faptul ca, anul trecut, Serviciul energetic a contribuit la realizarea unui numar de 894 de avize de racordare, dintre care 662 la consumatorii casnici, 231 la micii consumatori si 1 la marii consumatori. Totodata, in perioada amintita, s-au emis 945 de avize de plasament, cele mai multe pe raza municipiului Zalau. Pentru toate aceste amplasamente avizate, urmeaza sa se realizeze instalatiile de alimentare cu energie electrica.

Printre principalele investitii realizate in cursul lui 2006, directorul SC Electrica a amintit: modernizarea Statiei Porolissum, care deserveste zona edilitara a Zalaului; modernizarea a 4 posturi de transformare in Zalau si in orasele judetului; imbunatatirea nivelului de tensiune; reconstructia catorva linii electrice subterane etc. De asemenea, sunt in curs de executie alte cateva obiective, printre care: imbunatatirea nivelului de tensiune in orasul Simleu Silvaniei; schimbarea stalpilor fisurati, izolatiei si conductoarelor pe o portiune de 6,5 kilometri, intre localitatile Cehu Silvaniei si Benesat; realizarea a trei circuite de linii noi subterane, pe o lungime de 2 kilometri, de la Gara la Panic, precum si infiintarea unui post de transformare etc. In fine, in programul de investitii al societatii, pentru anul in curs, Vasile Filip a amintit cateva obiective: imbunatatirea nivelului de tensiune in Simleu Silvaniei (zona centrala) si Hereclean, prin construirea de posturi de transformare si retele noi; modernizarea punctelor de alimentare din zona Scala – municipiul Zalau si Panic, prin inlocuirea posturilor de transformare existente cu altele noi s.a.

In anul 2006, impreuna cu reprezentantii Consiliului Judetean Salaj, am incheiat Protocolul de prioritati privind electrificarile, extinderile de retele electrice si alimentarea cu energie electrica a lucuintelor. Situatia solicitantilor de electrificare a locuintelor, la ora actuala, este de 500 in mediul rural si 3.300 in cel urban, a mai spus directorul SC Electrica Zalau.

Leave a Comment