Drumul din spatele pieţei, parcare gratuită

Drumul din spatele pieţei, parcare gratuită

Strada din spatele pieţei din Zalău a ajuns o veritabilă atracţie pentru şoferii aflaţi în căutarea unui loc de parcare, deşi, în zonă, oprirea este interzisă. Autorităţile nu se laudă cu măsurile luate pentru stârpirea acestui fenomen.

De când administraţia municipală a deschis circulaţiei strada din spatele pieţei agroalimentare, zălăuanii au dat buzna cu autoturismele, nu numai aşa cum era de aşteptat, pentru a traversa zona, ci şi pentru a parca. Zeci de maşini stau în timpul zilei de-o parte şi de alta a drumului, pe trotuar, cu toate că acolo este interzisă oprirea şi cu toate că, parcarea din spatele primăriei zace goală. Mai mult, deşi strada a fost prevăzută cu sens unic, foarte mulţi şoferi nu respectă această restricţie.

Vorbim atât de disconfortul creat pentru pietoni, care sunt nevoiţi să circule pe partea carosabilă a drumului, cât şi de noua modă adoptată de şoferi, de a parca, pe gratis, în buricul târgului. În tot acest timp, mai marii oraşului, se plâng de criză şi de bugete insuficiente.

Va domni haosul?

Primarul de Zalău, Radu Căpîlnaşiu a admis că marea majoritate a conducătorilor auto profită de situaţia creată şi că pietonii sunt nemulţumiţi pentru că nu au pe unde trece decât pe partea carosabilă. Prim-edilul a menţionat că au fost câteva acţiuni pentru ridicarea autovehiculelor parcate pe trotuar şi de sancţionarea proprietarilor, demersuri care vor fi continuate şi în perioada următoare. Vom da amenzi pentru că nu este normal ca unii să parcheze aici, în timp ce s-a amenajat parcare în spatele primăriei.

Am solicitat Poliţiei să se implice în reglementarea acestei situaţii. În ultima vreme, au fost probleme create de lucrările la canalizare; nu peste mult, vor demara cele pentru construcţia halei agroalimentare. Din acel moment, va fi greu pentru pietoni şi pentru participanţii la trafic, deoarece, aici, se va face organizare de şantier, vor fi depozitate materialele de construcţii, iar mesele de la piaţă se vor muta în spatele Inspectoratului Şcolar. Sperăm să nu fie haos în zonă şi că firma constructoare va lucra astfel încât să nu producă prea mare deranj.

Se promit sancţiuni

Reprezentantul Poliţiei Comunitare din Zalău, Lucian Trif, şef ordine publică, ne-a asigurat că pe viitor se vor lua măsuri şi vor da amenzi celor care parcheză neregulamentar pe strada din spatele pieţei. Acesta a admis că nu s-au întreprins astfel de acţiuni până acum din cauza numărului redus de angajaţi. Cei care sunt în teren, sunt implicaţi în sprijinirea angajaţilor firmei OMS Ungaria, prin eliberarea locurilor de parcare între Troiţă şi staţia de autobuz Perla (în acţiunea întreprinsă de aceştia pentru executarea lucrărilor de modernizare a reţelei de canalizare). Totodată, ieri, agenţii comunitari au luat măsuri pentru fluidizarea traficului rutier din zona Hotel Porolissum-Colegiul Naţional Silvania deoarece în zona Muzeului Judeţean se efectuază lucrări de toaletare a arborilor.

Leave a Comment