Din primăvara acestui an vom avea o nouă taxă auto

Timbrul de mediu va reveni în acest an, după toate probabilitățile, dar sub o altă formă. O înlocuire a taxei pe care posesorii de autovehicule o plăteau sub forma timbrului de mediu ar putea avea loc în luna martie a acestui an, înainte de aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat  Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate pentru aprobarea bugetului ministerului pentru acest an.

„Bugetul AFM va fi aprobat, cel mai probabil, în martie – aprilie, anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu ştiu cum va ieşi forma finală a acestei penalităţi pentru maşinile care vor polua şi sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem şi o formă finală. Principiul va fi acelaşi, adică << Poluatorul plăteşte! >>. Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie. De asemenea, sperăm ca săptămâna viitoare să avem HG-ul de adoptare a Planului Naţional de Gestiune a Deşeurilor şi, în felul acesta, procedura de infringement (penalizare) şi o condiţionalitate ex-ante pentru România să fie bifată, să notificăm Comisia Europeană”, a spus ministrul Mediului.

Autovehiculele cu norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcţie de emisiile de noxe (CO2). Ministrul a mai spus că vor fi trei criterii în funcţie de care va fi stabilită noua taxă: capacitatea cilindrică a autovehicului, norma de poluare şi cantitatea de emisii de dioxid de carbon (CO2) a maşinii. Cea mai recentă declaraţie despre noua taxă a venit de la preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) care a spus că aceasta se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto aferentă autovehiculului.

 

2 Thoughts to “Din primăvara acestui an vom avea o nouă taxă auto”

  1. "Felicitari" PSD!

    Pentru politica de prostire a romanilor.
    Acum un an a scos o suta de taxe minore, acum le baga inzecit (taxa auto anual, nu doar la prima inmatriculare, ITP-uri mai dese).
    Oare ce mai inventeaza bezmeticii astia (ce vizeaza noapte, aplica ziua)?

  2. Anonim

    Sunt curios pentru cei ce au platit taxa cand vor incepe sa dea banii

Leave a Comment