Fără permis de circulație pentru sălăjenii care suferă de anumite boli

Începând cu 1 ianuarie permisul de conducere devine mai greu de obținut pentru persoanele care suferă de boli grave. În plus, cei cu o insuficiență cardiacă severă ori dispozitive cardiace implantate nu vor mai putea conduce.

Potrivit specialiștilor consultați de Ministerul Spnptații, afecțiunile inimii  sunt un pericol pentru siguranţa rutieră – o criză puternică nu mai permite controlarea maşinii.

Insuficienţa cardiacă şi anevrismul aortic sunt pe lista bolilor care atrag respingerea dosarului pentru obţinerea sau prelungirea permisului de conducere. Nici cei care au implantate defibrilatoare sau stimulatoare cardiace nu au nicio şansă să se mai urce la volan.

Dacă pentru un şofer sănătos permisul de conducere este valabil 10 ani, cu posibilitatea de a-l prelungi după un control medical, diabeticii vor fi obligaţi să îşi facă aceleaşi teste la fiecare cinci ani, iar specialistul care îi îngrijeşte decide dacă starea de sănătate le permite să se urce la volan.

Ordinul e în vigoare de anul acesta şi restricţionează dreptul de a conduce maşini şi în cazul altor afecţiuni. Doar că nu prevede exact cine ar trebui să se asigure că o persoană grav bolnavă nu se urcă la volan.

Leave a Comment