Descoperă ce înseamnă un look de zi complet

O ţinută de zi sau un look de zi este adecvat pentru o mulţime de ocazii. De la sesiuni de shopping, brunch-uri în oraş sau întâlniri la birou şi până la plimbări în parc sau seminarii la facultate, o mulţime de ocazii impun o ţinută de zi.

O astfel de ţinută trebuie să fie comodă şi nu trebuie să îţi consume prea mult timp sau energie. Vestea bună este că poţi avea un look de zi impecabil fără să te chinui prea tare. Citeşte mai jos cum:

O ţinută adecvată

Un look de zi se remarcă atât prin postura, machiaj şi stare de spirit, cât şi prin hainele pe care le porţi. De aceea, trebuie să ştii că un look complet înseamnă şi piese vestimentare adecvate ocaziei. În general, ţinutele de zi implica haine cu croi lejer, în care te poţi mişca uşor şi care nu ies foarte puternic în evidenţă. Asta înseamnă că nu e niciodată o idee bună să porţi bustiere cu paiete sau rochii tip sirena din catifea atunci când alcătuieşti o ţinută de zi. Pe de altă parte, hainele de zi nu sunt acelaşi lucru cu hainele de sală sau ţinută pe care o porţi la tenis.

În principiu, atunci când vrei să creezi un outfit de zi, este o idee bună să te îndrepţi către piese vestimentare casual sau smart casual, fără să omiţi locul în care vei merge. Nu te vei pentru un festival de zi în aer liber la fel ca atunci când te îmbraci să mergi la birou.

De asemenea, hainele pe care le alegi trebuie să te reprezinte şi să ţi se potrivească. Să zicem că preferi ţinutele diafane, feminine şi elegante. Ei bine, atunci nu ai de ce să testezi outfit-uri gotice sau punk, indiferent de trenduri.

Încearcă să păstrezi în garderoba doar piese vestimentare care ţi se potrivesc, în care te simţi confortabil şi pe care chiar la porţi. Nu are niciun sens să îţi încarci dressing-ul cu haine pe care nu le porţi niciodată sau le porţi o singură dată în 3 ani.

Haine curate şi călcate

Nu doar croiul, materialul şi culoarea hainelor contează, ci şi aspectul lor. Astfel, este absolut esenţial să porţi doar haine curate şi călcate atunci când mergi undeva. Nu contează că mergi la birou, la mall sau la o plimbare în parc. Un look de zi fără cusur nu se poate alcătui cu haine ce nu se afla în stare bună.

Accesoriile potrivite

O ţinută de zi nu se alcătuieşte doar cu ajutorul hainelor, ci ai nevoie şi de accesorii potrivite. Alege bijuterii care să te reprezinte, din metale preţioase, din lemn sau din alte materiale pe gustul tău. Poţi opta pentru o mulţime de bijuterii perfecte pentru un look de zi, de la cercei finuţi şi până la inele din argint sau brăţări cu talismane. Totuşi, nu uita să nu exagerezi cu bijuteriile, deoarece o ţinută de zi este despre simplitate şi confort.

În afară de bijuterii, alege o geantă care să se asorteze ţinutei, dar şi alte accesorii precum ochelarii de soare sau eşarfele.

Un machiaj asortat

Ţinutele de zi se completează perfect cu un machiaj simplu, ce nu iese foarte tare în evidenţă. Nu este niciodată o idee bună să exagerezi cu machiajul în ţinutele casual sau smart casual. Optează mai degrabă pentru nuanţe pământii, texturi cremoase, farduri fără glitter şi gloss-uri sau rujuri în tonuri de roz ori nude.

Un păr îngrijit

Nu ai nevoie de coafuri speciale pentru un look de zi reuşit, însă trebuie să ai mereu părul îngrijit şi aranjat. Asigură-te că ai mereu părul curat, pieptănat şi aranjat într-un stil care te avantajează. Îl poţi purta creţ, cu bucle lejere, drept, intor la vârfuri, ondulat, într-o coadă de cal sau chiar într-o coadă împletită.

Un look de zi fără cusur porneşte cu un outfit adecvat ocaziei şi stilului tău vestimentar, accesorizat corespunzător. Mai apoi, asigură-te că alegi un make-up delicat şi că ai mereu părul îngrijit şi aranjat.

 

One Thought to “Descoperă ce înseamnă un look de zi complet”

  1. […] O ţinută de zi sau un look de zi este adecvat pentru o mulţime de ocazii. De la sesiuni de shopping, brunch-uri în oraş sau întâlniri la birou şi până la plimbări în parc sau seminarii la facultate, o mulţime de ocazii impun o ţinută de zi. O astfel de ţinută trebuie să fie comodă şi nu trebuie să îţi consume prea mult timp sau energie. Vestea bună este că poţi avea un look de zi impecabil fără să te chinui prea tare. Citeşte mai jos cum: O ţinută adecvată… Citeste mai mult […]

Comments are closed.