Mai multe preparate culinare sălăjene, toate cu denumiri și povești aparte, au fost prezentate astăzi la Festivalul Produsului Tradițional din Cluj-Napoca, eveniment organizat de studenți și profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Scopul acțiunii este de a promova bunătăți tradiționale, simple, autentice, produse obținute din ingrediente locale. Coordonatorul evenimentului a fost profesorul Avram Fițiu, sălăjean din satul Marin. La festival au fost prezentate și câteva produse sălăjene: „Moșocoarne” din satul Motiș – producător Cristina Druță; „Cici fierți în zeamă de fasole” – producător Adrian Horja din Șimleu Silvaniei; „Zamă de verze” – producător Szanto Remus din Rona; „Bulgărași de zăpadă” – producător Maria Vlaicu din Sânmihaiu Almașului; „Palențe împletite cu brânză” – producător Izabela Cheregi din Cehei; „Zacuscă de Tihău” – producător Natalia Turc din Tihău și „Chișcă de porc cu păsat” – producător Rodica Oprea din Chechiș.
Delicatese sălăjene, prezente la Festivalul Produsului Tradițional din Cluj-Napoca
