De ziua lor, vârstnicii au fost sărbătoriţi la Zalău

Graţie unei inţiative a Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice, cu sprijinul Instituţiei Prefectului şi al Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, pensionarii din municipiul Zalău au luat parte miercuri, 1 octombrie, la o serie de manifestări dedicate „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”. Evenimentul, care au adunat peste 100 de pensionari din urbe, dar şi din alte localităţi ale judeţului, a debutat în sala „Porolissum” a CJ Sălaj cu intonarea imnului naţional. Prezenţi la manifestări, alături de pensionarii pe care i-au felicitat de ziua lor, au fost: Ionel Ciunt – prefectul judeţului Sălaj, Tiberiu Marc – preşedintele CJ Sălaj, Petru Perneş – preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Filonaş Chiş – directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, Teofil Dreptate – preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, Ioan Ivaşcău – preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. În cadrul evenimentului dedicat „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, reprezentantul CARP Zalău a ţinut să-i felicite pe colaboratorii şi pe membrii implicaţi în activitatea instituţiei şi a acordat o serie de diplome de onoare şi excelenţă.
Vârstnicii au avut parte şi de un moment artistic oferit de Ansamblul folcloric „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, care s-a încheiat cu tradiţionalul „La mulţi ani”, după care organizatorii le-au oferit o masă la un restaurant din centrul oraşului.
Tot miercuri, 1 octombrie, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, CARP Zalău a organizat la sediul instituţiei, pentru pensionarii membri, o expoziţie de icoane pe lemn, „Chipul Credinţei”, realizate de artistul plastic Livia Nişte.

Alte articole

Leave a Comment