De ce să optezi pentru o canapea tip colțar în locul unei canapele clasice?

Canapelele colțare sunt din ce în ce mai întâlnite în propunerile de design interior oferite de specialiștii în domeniu. Drept consecință, clienții se conformează trendurilor și se gândesc că ar putea fi alegerea potrivită și pentru ei. Totuși, acest articol de interior nu este doar un produs al modei, ci o piesă extrem de practică.

Care sunt avantajele unei canapele tip colțar?

  •  Sunt extensibile, ceea ce înseamnă că pot fi folosite atât drept canapele, cât și ca pat de dormit. De aceea, este practic un produs 2 în 1.
  •  Ajută la economisirea spațiului. O cameră prea încărcată poate transmite o stare de disconfort. Datorită acestui tip de canapea, centrul încăperii rămâne liber și livingul pare mult mai spațios. Spațiul rămas poate fi destinat instalării unor comode, pe care să instalați un televizor generos.
  •  Oferă spații generoase pentru depozitare care ajută la stocarea pernelor, lenjeriei și pilotelor, care în mod normal ocupă mult loc în dulap.
  •  Arată bine și sunt încăpătoare. Musafirii se vor simți ca acasă și nu va trebuie să faceți eforturi suplimentare în cazul în care aveți mai mulți invitați.
  •  Sunt de obicei realizate din materiale mai rezistente și mai durabile, care sunt în același timp ușor de igienizat. O astfel de canapea este fără îndoială o investiție pe termen lung!

Există dezavantaje ale canapelelor colțare?

  •  Acestea sunt mai grele și pot ridica anumite probleme în ceea ce privește transportul. Din fericire, există firme care asigură transportul la domiciliu, deci nu trebuie să vă faceți griji în privința acestui aspect.
  •  Sistemul de extensie poate fi periculos pentru copii. Este indicat ca operațiunea să fie realizată doar de adulți.
  •  Trebuie să fiți foarte atenți în alegerea modelului, deoarece nu toate canapelele de acest gen sunt propice pentru dormit. Totuși, această problemă nu apare sub nicio formă în cazul pieselor de calitate superioară. În plus, produsul poate fi testat înainte de a fi cumpărat.
  •  Sistemul de extensie se poate defecta dacă nu este utilizat în mod corespunzător. Asemenea cazuri sunt însă rare și se pot repara destul de ușor, fără a fi nevoie de multe piese.

Nu trebuie să vă lăsați descurajați de aspectele care ar putea fi clasificate drept dezavantaje. Orice produs are atât plusuri, cât și minusuri. Alegerea de canapele colțare rămân mult mai avantajoasă în comparație cu modelele clasice.

Nu veți regreta investiția într-o canapea de calitate, de pe Furnio.ro, care va rezista mult timp, ajutând la menținerea unei stări generale de confort în propria locuință.

Sursa de imagine: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com