Daniela Coţa rămâne viceprimar cel puţin până în 28 noiembrie

Cazul Prefectura versus Consiliul Local (CL) Zalău privind schimbarea viceprimarului Daniela Coţa are stabilit primul termen de judecată, şi anume în 28 noiembrie 2014. După aproape două luni de la atacarea deciziei CL în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului, la Tribunalul Sălaj, în cursul acestei săptămâni, s-a decis data judecării cazului.

Disputa dintre Prefectura Sălaj şi Consiliul Local Zalău a început în cursul lunii august, când consilierii locali, în cadrul unei şedinţe extraordinare din data de 6 august, au votat două proiecte de hotărâre cu privire „la schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău a doamnei Coţa Daniela” şi cel cu privire la „alegerea unui viceprimar al Municipiului Zalău”. Astfel, consilierii au decis prin vot secret, desigur, şi alegerea unui nou viceprimar în persoana lui Claudiu Bîrsan. „Noul ales” nu a reuşit să ocupe fotoliul de viceprimar, numirea acestuia fiind tergiversată, timp în care Instituţia Prefectului, respectiv prefectul, a atacat în contencios administrativ decizia CL Zalău la Tribunalul Sălaj, în data de 13 august.

La data respectivă, subprefectul judeţului, Szilagyi Robert, a precizat că motivele care au dus la atacarea celor două proiecte „sunt de fond şi de formă” şi nu a vrut să comenteze pe marginea subiectului. În opinia subprefectului, conform Legii contenciosului administrativ, „prefectul poate ataca direct în faţa instanţei de contencios administrativ actele emise de autorităţile administraţiei publice locale, dacă le consideră nelegale”, lucru care s-a şi întâmplat în cursul zilei 13 august.
Până la soluţionarea cauzei, cele două proiecte de hotărâre au fost suspendate de drept, ceea ce înseamnă că Daniela Coţa  rămâne în continuare viceprimarul Municipiului Zalău, până la prounuţarea instanţei, primul termen de judecată fiind 28 noiembrie 2014.

Alte articole

13 Thoughts to “Daniela Coţa rămâne viceprimar cel puţin până în 28 noiembrie”

 1. Anonim

  eiiiiiii legea nu ii pentru toata lumea. Cum se tin unii de scaunul ala nenorocit. Rusine !

 2. Anonim

  sediul primariei e pe strada closca? nu de alta da tot acolo ii masina primariei, in fata la zerotv

 3. .

  eh…lasă că bomboana de pe colivă io-te că o puse USL. Că tot sunt neprihăniţi şi patrioţi pînă la chiloţi… Hau hau cu dreptatea şi justiţia dar să nu li se întîmple lor că e nasol…e poliţie politică.

 4. Anonim

  cucoana, probleme e alta: cine preia dezastrul in care ati dus tara??? dottor-ii? urla inconstienta in voi, habar n-aveti ce furie mocneste.

 5. Anonim

  Cu sau fara p.n.l., cu unii ca ea care sar dintr-un partid in altul pe nu stiu care criterii, stanga se va duce curand unde a intarcat mutu iapa. Romanica incepe sa se trezeasca, aveti putina rabdare…

 6. Anonim

  Conducatorii pe care-i avem,sunt alesi de noi. De asta avem in strainatate ,imaginea pe care o avem . Sunt convins ca va veni vremea ca si in Romania zilelor noastre sa fie pusa in aplicare legea (si ca legile vor fi mai bine intocmite ).

 7. Anonim

  tot ceea ce se întâmplă în țara asta ciudată este complet în dezacord cu legile firii, ale bunului simț și chiar al simplei normalități

 8. Anonim

  Poporul nu doar că nu s-a deșteptat, ba chiar doarme și mai adânc și naște monștri pe care-i propulsează să-i administreze mai departe somnifere. Când dormi adânc nu mai simți nici durere, nici foame, nici dezgustul, nici rușinea. Doar cine tropăie prin casă, trântește ușile, vorbește tare despre justiție, deranjează. Poporul vrea liniștea mult invocată de la Iliescu încoace. Să-și doarmă liniștit somnul cel de moarte în care-l adânciră cei pe care i-au ales, cei pe care cu siguranță îi vor alege și de-acum încolo, vigilenții ce veghează ca națiunea să moțăie netulburată, neatentă și nepăsătoare în timp ce i se cotrobăie în buzunare și portofele

 9. Anonim

  Hai, să ne trăiască Imnul de Stat, să ne trăiască și să ni se-adâncească somnul dulce de rumegătoare plictisite de viață. Să fim treziți doar de propriul sforăit. Culcă-te la loc, Românie, la trecutu-ți mare, niciun viitor! Pleacă Traianul și nu te mai dereanjează nimeni. Somn ușor, vise plăcute, spumege pocalul, sfoorrr, sfoorr…sa vina hotii

 10. Anonim

  Da nici cu Basescu romanii nu au avut niciun viitor.S-AU miscat in bine unele lucruri in justitie,in sensul ca au fost trasi la raspundere unii mari corupti dar in rest nu s-a schimbat nimic in bine in societatea romaneasca.Au fost zece ani pierduti,Romania a regresat ,s-a pierdut timp si mai ales economia s-a dus la vale.

  1. Anonim

   Dintr-o clasa politica imunda,Basescu,desi cu maniere cam prea marinaresti a reusit sa dea cateva lovituri acestor hoti si mincinosi care se credeau intangibili.
   Poate si-a fortat un pic atributiile dar rezistenta
   vechilor naravuri,refractare la orice reforma
   nu i-a dat de ales.
   Candva,cand lucrurile din tara asta se vor aseza atunci ii vom recunoste valoarea.

 11. Anonim

  Cu ponta iti vei recupera cei zece ani stai linistit .Economia a luat-o deja vartos in sus spre piscuri marete

 12. Anonim

  este ridicol si nerealist sa gandesti ca tara va evolua pozitiv sub Marele Zero Ponta care se pregateste sa preia Cotrocenii. O tara profund corupta in care intrezarim fata hidoasa a coruptiei generalizate…. Dottore ne va scuti de cosmaruri si va incheia repede cu vanatoare de vrajitoare corupte. Alti ani in care vom bate pasul pe loc, alti ani irositi.

Leave a Comment