Zvonoteca

# Nici nu s-a făcut bine tulburelul că la unele meciuri din campionatul judeţean încep să-şi facă apariţia spectatorii veseli. N-ar fi o problemă dacă ar sta în banca lor şi ar privi meciul, numai că, uneori scot pe gură nişte perle de-ţi vine să-ţi iei pruncii şi să te duci încotro îi vedea cu ochii. Unii atât îs de afumaţi de la tulburel sau de la pălinca proaspăt făcută încât îi uită Ăl’ de Sus pe marginea şanţului, de unde încearcă să privească meciul, până în dimineaţa următoare. Până la urmă, e şi el un spectator care vine să se destindă la un meci de fotbal. Poate pentru ei meciul e o sărbătoare şi trebuie să o serbeze ca atare.

# Primarul unei comune miniere, nu cea mai mare, ca să nu se înţeleagă greşit, se lăuda zilele trecute prin mass-media locală că minele pot fi redeschise fără foarte mari eforturi financiare şi că a făcut fel de fel de demersuri pentru a fi redeschisă mina din zona respectivă. Apoi, domn’ primar, tare mândru mai poveşteşti matale oamenilor din presă şi tare mult suflet pui, numai că una-i una şi altele-s două. Păi cum mama zmeilor de treabă să nu necesite costuri foarte mari, când galeriile respective sunt pline de apă? Gândeşte-te ce eforturi financiare necesită doar extragerea apei din galeriile respective, ca să nu mai vorbim de celelalte lucruri, care-s multe de toate. Nu e rău planul matale, dar de la vorbe până la fapte, noi, românii, cam ştim cât de lung e drumul. Noroc bun!

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # Nici nu s-a făcut bine tulburelul că la unele meciuri din campionatul judeţean încep să-şi facă apariţia spectatorii veseli. N-ar fi o problemă dacă ar sta în banca lor şi ar privi meciul, numai că, uneori scot pe gură nişte perle de-ţi vine să-ţi iei pruncii şi să te duci încotro îi vedea cu ochii. Unii atât îs de afumaţi de la tulburel sau de la pălinca proaspăt făcută încât îi uită Ăl’ de Sus pe marginea şanţului, de unde încearcă să privească meciul, până în dimineaţa următoare. Până la urmă, e şi el un spectator care vine să Sursă știre […]

Leave a Comment