„After school” gratuit la două şcoli din Zalău

Peste 100 de elevi din clasa I, de la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” şi de la Şcoala Gimnazială „Porolissum” din municipiul Zalău, învaţă după orele de curs, gratuit, în cadrul programului „Şcoală după şcoală”. Astfel, zilnic, timp de patru ore, în intervalul orar 12-16, elevii claselor I de la unităţile de învăţământ precizate îşi realizează lecţiile sub îndrumarea învăţătorilor, participă la activităţi recreative şi, în plus, beneficiază de o masă caldă gratuită, în regim catering. După cum a explicat Gheorghe Bancea, directorul Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu”, acest program gratuit, „Şcoală după şcoală” cunoscut şi sub denumirea de „After school” a demarat în acest an şcolar şi este finanţat şi susţinut de o companie multinaţională care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Zalău, în parteneriat cu Transylvania College din Cluj-Napoca. „Practic, este vorba despre un proiect pilot valabil doar pentru copiii din clasele I, de la Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu şi de la Şcoala Gimnazială Porolissum, iar în cursul anului viitor se intenţionează extinderea programului la toate clasele de învăţământ primar, respectiv clasa II, a III-a şi a IV-a”, a declarat Bancea.
De astfel de programe, „Şcoală după şcoală”, beneficiază şi elevii claselor I-IV de la alte instituţii de învăţământ din municipiul Zalău, însă contra cost.
De precizat este faptul că, la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” numărul beneficiarilor acestui program este de 72 de elevi, iar la Şcoala Gimnazială „Porolissum” numărul elevilor este de 35.

Alte articole

8 Thoughts to “„After school” gratuit la două şcoli din Zalău”

 1. […] Peste 100 de elevi din clasa I, de la Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” şi de la Şcoala Gimnazială “Porolissum” din municipiul Zalău, învaţă după orele de curs, gratuit, în cadrul programului “Şcoală după şcoală”. Astfel, zilnic, timp de patru ore, în intervalul orar 12-16, elevii claselor I de la unităţile de învăţământ precizate îşi realizează lecţiile sub îndrumarea învăţătorilor, participă la activităţi recreative şi, în plus, beneficiază de o masă caldă gratuită, în regim catering. După cum a explicat Gheorghe Bancea, directorul Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu”, acest program gratuit, “Şcoală după şcoală” cunoscut şi sub denumirea de “After school” a Sursă știre […]

 2. Anonim

  la alte scoli te indoaie……masa+invatatoarea…te fac ele sa trimiti copilul!!!! ca de nu ..nu-i bine!!! ramane copilul in urma cu invatatul…bani dati fara sa primesti un bon fiscal….ALO INSPECTORATUL???

 3. Parinte

  De ce nu spuneti si numele companiei???( este vorba de Tenaris Silcotub)
  Se pare ca cei de la inspectorat dorm… ar putea lua exemplu de la acest proiect si sa vada cum se desfasoare activitatile poate s-ar putea inspira si ar face ceva benefic pentru scoala nu sa astepte sa le cada „para malaiata”

 4. jiji

  Cei care opteaza pentru a-si lasa copii sa invete dupa program in scoala sunt ori inconstienti ori nu-i duce „bibilica”. Copilul nu va invata nimic si va avea doar temele facute de d-na invatatoare .Mai terminati cu “After school”

 5. koko

  Poate ca tu stai toata ziua si cureti frunze la caini si ai timp sa iti scoti copilul la ora 12 dar unii au servici pana la orele 15-16 asa ca nu are rost sa iti dai cu parerea despre ‘after school’……parerea mea…

 6. Anca

  Este cu adevarat un program foarte frumos. Doua doamne ne-au anuntat ca va fi programul la scoala porolissum zalau si la scoala corneliu coposu zalau. Le cheama natalia si mirela. Mancam la ora 12. Apoi facem lectura. Apoi ne facem temele. Ce norocosi suntem ca nu mai trebuie sa ni le mai facem acasa! Apoi facem ori stiinte ori arte ori recreere(sport). Acum in penultima saptamana de scoala am facut dupa masa niste activitati frumoase. Acum joi am facut un carnaval. Am mancat pizza. Am baut suc. Si am dansat pe diferite muzici. Oh vai ce ne-am mai distrat. Nu o sa uit ziua asta niciodata. Programul dureaza din clasa 1 pana in clasa 4.

 7. Anca

  Taceti odata! Este frumos! Inveti si la programul acesta ceva

 8. Anca

  Sunt atii care stau o saptamana la servici

Leave a Comment