Cum să renovezi biroul? 6 pași

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/GDWmu0bFfS4

 

Pentru ca un birou să ofere confort în utilizare și fie și estetic în același timp, este nevoie ca din când în când acesta să treacă printr-o renovare. Renovările presupun mici modificări structurale sau ambientale, iar etapizarea lucrărilor este deosebit de importantă. Iată care sunt pașii ce trebuie parcurși pentru o renovare completă, astfel încât biroul să arate ca un spațiu complet nou.

Pasul 1. Schimbarea elementelor de aerisire și a trapelor de vizitare

Deși poate părea un detaliu nesemnificativ, în realitate este foarte importantă schimbarea elementelor de acest tip înainte de a începe renovarea, pentru că ulterior va însemna să strici și să repari lucrarea efectuată. De ajutor pot fi trapele de acces de la emenatwork.ro, pentru că acestea sunt realizate din profile rectangulare și carcasă din aluminiu rezistentă la apă și oferă posibilități nenumărate de amenajare a spațiilor, putând fi montate în panouri de gips carton, pereți sau tavane false. 

Pasul 2. Îndepărtează întrerupătoarele și prizele sau alte terminale electrice

Pentru a putea lucra în mod eficient va fi necesar fie să îndepărtezi terminalele electrice, fie să le acoperi cu hârtie adezivă. În acest fel le vei proteja de murdăria rezultată în urma proceselor de renovare, cum ar fi praful sau stropii de vopsea. 

Pasul 3. Decopertarea straturilor vechi de acoperire 

Pentru a putea realiza lucrările de renovare în mod corect este necesar să te ocupi de eliminarea straturilor vechi de acoperire de la nivelul suprafețelor. Straturile de vopsea, lambriul, tapetul, parchetul sau tencuiala decorativă trebuie îndepărtate pentru a putea realiza lucrări calitative de renovare. Aderența materialelor noi de construcții are de suferit dacă acestea nu sunt îndepărtate în vederea curățării substratului. 

Pasul 4. Realizarea reparațiilor la nivelul substratului

Pentru a renova în mod corect va fi nevoie și de realizarea reparațiilor la nivelul substratului. Fisurile, golurile sau găurile trebuie să fie reparate, astfel încât suprafețele să fie perfect plane, fără imperfecțiuni. 

 

În cazul fisurilor este nevoie de umplerea acestora fie cu material cimentos cu granulație mică (lapte de ciment), fie cu rășină epoxidică, ce va avea rol de umplere și sigilare. 

 

În cazul în care vorbim despre fisuri umede la nivelul pereților sau a pardoselilor va fi necesară injectarea elementelor structurale cu rășină poliuretanică, deoarece aceasta va avea rolul de a expanda la contactul cu apa, creând astfel și o barieră la nivel de capilaritate a betonului. 

 

Umplerea golurilor și a găurilor se va face cu material cimentos, nivelând până la obținerea unei suprafețe plane. 

Pasul 5. Curățarea suprafețelor și amorsarea 

Pentru a beneficia de un substrat cât mai eficient, pregătit pentru aplicarea materialelor de renovare, va fi necesară desprăfuirea și amorsarea. Desprăfuirea se face cu ajutorul unui aspirator profesional, iar amorsa va depinde de tipul substratului. 

 

Există amorse speciale pentru substraturi din beton și zidărie, dar și amorse pentru suprafețe metalice, în vederea pregătirii acestora pentru vopsire, lăcuire sau aplicarea unor altor straturi de protecție. 

 

Pasul 6. Aplicarea materialelor sau montajul elementelor de amenajare

Pentru aplicarea materialelor se va folosi substratul pregătit în prealabil, fiind necesară o atenție sporită la specificațiile tehnice ale fiecărui produs. Detaliile precum timpul de priză sau de uscare, vor influența foarte mult comportamentul materialelor, astfel că poate fi necesar un ajutor specializat pentru aplicare. 

 

La nivelul montarii elementelor de pardoseala sau placare a pereților, în cazul montării tavanului fals sau a oricărui alt produs pentru renovare este indicat să se lucreze alături de specialiști pentru ca lucrările să fie realizate în mod corect. 

 

În cazul în care sunt construite structuri din rigips acestea vor necesita de asemenea finisare, iar dacă locuința este izolată în prealabil oricăror lucrări de renovare, este necesară alegerea unui material izolant cu proprietăți ridicate de protecție, așa cum este vata minerală bazaltică.

 

Pasul final este acela de a monta decorațiunile și terminalele electrice înapoi pe poziție, de a îndepărta protecțiile zonelor acoperite pentru a nu se murdări și de a finisa local micile imperfecțiuni.

 

Acestea sunt etapele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vine vorba despre renovare, însă este necesar să ai pe parcursul lucrărilor și un ajutor din partea unor echipe specializate, care să te ghideze spre alegerea corectă a materialelor și a punerii în operă a acestora. 

One Thought to “Cum să renovezi biroul? 6 pași”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/GDWmu0bFfS4   Pentru ca un birou să ofere confort în utilizare și fie și estetic în același timp, este nevoie ca din când în când acesta să treacă printr-o renovare. Renovările presupun mici modificări structurale sau ambientale, iar etapizarea lucrărilor este deosebit de importantă. Iată care sunt pașii ce trebuie parcurși pentru o renovare completă, astfel încât biroul să arate ca un spațiu complet nou. Pasul 1. Schimbarea elementelor de aerisire și a trapelor de vizitare Deși poate părea un detaliu nesemnificativ,  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.