Cum să îți transformi dormitorul într-un spațiu care te inspiră?

Un dormitor ar trebui să fie un loc de escapadă personală, un sanctuar care să-ți exprime personalitatea, accentuând culorile și sentimentele preferate. Pentru a crea un ambient plăcut, e important să optezi pentru mobilierul potrivit și să îți organizezi eficient spațiul de care dispui! Poți adăuga decorațiuni subtile, perdele și alte țesături care să însuflețească locul tău de odihnă.

 

Află principalele reguli de urmat atunci când îți amenajezi dormitorul!

 

Culoare subtilă

În loc de culori primare îndrăznețe, alege nuanțe liniștitoare și o paletă odihnitoare de tonuri. Ia în considerare câteva noțiuni elementare de cromatică: nuanțele blânde de albastru, lavandă sau verde sunt considerate calme și senine. Nuanțele de auriu, precum brun, ocru sau topaz, ajută la stabilirea stării de confort. Folosește culorile potrivite în camera în care dormi și bucură-te de un somn liniștitor!

 

Păstrează dormitorul simplu

Un dormitor ar trebui să arate familiar și simplu, dar în același timp sofisticat și elegant, indiferent de stilul de decorare pe care îl alegi. Pentru un spațiu mai generos, lasă cel puțin trei metri între pat și pereții laterali sau între piese mari de mobilier. De asemenea, asigură-te că ai cel puțin doi metri între pat și mobilierul de dimensiuni mai mici, precum mese sau comode.

 

Mobilează spațiul în care dormi doar cu ceea ce ai nevoie – un pat, o noptieră sau două, o canapea și un scaun sunt ideale pentru a-ți îndeplini toate necesitățile. Accesoriile trebuie menținute la minimum. Alege o lucrare de artă frumoasă, aranjează câteva fotografii de familie, adaugă flori și lumânări și este suficient.

 

Alege mobilierul de mărime potrivită

Când ești gata să faci achiziții, consultă oferta de mobilă de dormitor de la Modela.ro , apoi alege ce te reprezintă cel mai bine. Ține cont că trebuie să se potrivească camerei destinate și acest lucru este valabil în special pentru camera în care te odihnești. Nu alege un pat mare și un dulap mare pentru o cameră. În cazul în care tavanul este înalt, poți opta pentru unul fals, care va aduce o proporție în camera ta.

 

Spațiul de depozitare

Pentru a accentua senzația de ordine și calm, nu lăsa multe lucruri la vedere. Astfel, camera va părea mai calmă și mai spațioasă. Alege o noptieră generoasă, cu sertare sau uși în spatele cărora poți ascunde cărți, ochelari de citit și alte obiecte. Pentru mai mult loc de  depozitare, alege o masă sau un dulap mic cu sertare. Rafturile, etajerele și spațiile de sub pat pot fi folosite la maximum. 

 

Dacă ai o priveliște frumoasă, așază un scaun lângă geam sau o oglindă care să reflecte exteriorul în camera ta, pentru a da senzația de spațialitate.

 

Detalii și texturi

Pentru un plus de stil, optează pentru țesături prețioase – mohair, cașmir sau mătase – pe care le poți adăuga pe scaune, la ferestre sau pe pat. O pătură pe scaunul tău preferat va sugera ideea de cămin, atât de necesară unui dormitor. 

 

Acoperă ferestrele

O fereastră frumos îmbrăcată va ajuta la încadrarea priveliștii și va oferi noi modalități de a adăuga culoare, modele, textură și stil în spațiul de odihnă. Dacă îți plac perdelele moi, care filtrează lumina, combină-le cu jaluzele care se pot trage noaptea. Draperiile pot încărca destul de mult fereastra, însă aici ești liber să faci orice alegere.

 

Așadar, iată câteva sfaturi pentru a transforma dormitorul tău într-o oază de liniște, de care să te bucuri în orice moment. Detaliile pe care le adaugi vor da un plus de stil și te vei simți în deplin confort în camera ta!

 

Sursă foto: pinterest.com

Leave a Comment