ONJN Sporește Siguranță Jocurilor de Noroc în România

Reglementarea pariurilor sportive și a jocurilor de cazino în România a transformat întreaga industrie a jocurilor de noroc, sporind gradul de siguranță.

Jocurile cazino mai sigure ca niciodată în România

Pariorii și jucătorii de cazino din România se bucură de serviciile caselor de pariuri și cazinourilor internaționale de mai bine de două decenii. Pentru o lungă perioadă de timp aceste servicii au fost nereglementate, iar iubitorii de jocuri cu ruletă, sloturi sau poker se bucurau de libertate nelimitată de alegere. Legalizarea și mai ales reglementarea jocurilor de noroc a produs inițial nemulțumiri, în condițiile în care accesul la multe cazinouri a fost restricționat.

ONJN este autoritatea responsabilă cu licențierea cazinourilor și a caselor de pariuri care respectă anumite standarde de siguranță. Lista completă a operatorilor licențiați poare fi consultate pe siteul agenției guveramentale, la fel și cele de pe lista neagră. Pentru a obține dreptul de a oferi jocuri de noroc în România, cazinourile trebuie să îndeplinească condiții minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc. Acest lucru înseamnă că algoritmii trebuie verificați de auditori independenți care să confirme faptul că sistemul de joc este sigur și că nu a nu a fost manipulat în vreun fel.

Testarea se poate face de echipe de specialiști în software, matematică și fizică, iar concluziile lor vor confirma sau infirma corectitudinea jocurilor. Numărul de organisme de evaluare a conformităti va crește pentru ca noile standarde de siguranța să poată fi implementate în scurt timp. Rezultatul va fi o creștere a siguranței pe piață jocurilor de noroc, dar și o îmbunătățire generală a experienței de joc. Cazinourile licențiate deja vor fi supuse acelorași verificări în momentul reinoirii licenței.

Programul ”Joc Responsabil” previne dependența

Siguranța jucătorilor nu derivă exclusiv din implementarea unor standarde tehnice, dar și din măsuri concrete de protejare a publicului împotrivă dependenței. Programul ”Joc responsabil” este o inițiativă menită a furniza suportul necesar jucătorilor cei mai vulnerabili. Acesta acționează în două direcții, în condițiile în care încearcă să prevină dependența dar și să îi limiteze efectele. În mod ideal, jucătorii sunt ajutati să identifice riscurile pentru a putea lua măsurile necesare pentru a evita consecințele negative.

Eficiența programului este garantată de competență echipei de specialiști formate din psihologi gata să ofere consiliere gratuită. Asistentă este oferită direct pe site, prin intermediul funcției de live chat sau telefonic prin apelarea numărului gratuit 0800.800.099. Sistemul funcționează non-stop, ceea ce înseamnă că jucătorii pot apela la asistență specializată oricând au nevoie. În cazuri mai grave, există și opțiunea de a participă la ședințe gratuite de evaluare și consiliere în cele mai importante orașe ale țării.

Jocurile de noroc trebuie tratate că o formă de divertisment, iar programul ”Joc responsabil” încearcă să asigură un climat de siguranță și moderație. Partneriatul cu cele mai importante cazinouri și case de pariuri le permite angajaților să participe la traininguri susținute de către psihologi pentru a oferi la rândul lor un prim ajutor eficient. Implicarea ONJN și reglementarea industriei jocurilor de noroc a avut meritul de a impune acest set de reguli care sunt în interesul jucătorilor.

Jocurile de noroc iau amploare în România

Obligativitatea licențierii de către ONJN a dus în prima fază la o scădere a numărului de operatori de jocuri de noroc în România. În plus, numărul celor care pariau pe internet a scăzut, iar viitorul industriei nu arăta deloc promițător. Lucrurile au intrat între timp pe un făgaș normal, iar în prezent jucătorii români au multe opțiuni pentru a paria sau a juca ruletă la cazino. Lista completă a operatorilor licențiați crește în fiecare an și este adusă la zi pe siteul agenției.

Pentru jucători, schimbările au fost în totalitate benefice iar industria jocurilor de noroc a avut de asemenea de câștigat. Cazinourile și casele de pariuri licențiate au avantajul că nu trebuie să se mai confrunte cu firme concurente care nu respectă nici o regulă și nu plătesc taxe. Modelul reglementării jocurilor de noroc în România sa dovedit un succes pentru toate părțile implicate, mai ales pentru jucători.

One Thought to “ONJN Sporește Siguranță Jocurilor de Noroc în România”

  1. Anonim

    Presupun că vă dau bani, dar decît ziar de reclame la păcănele, ruletă, pariuri și firme de cămătărie, mai bine vă desființați!

Leave a Comment