Cum să aveți grijă de sistemul dumneavoastră de fose septice

Dacă aveți grijă de sistemul dvs. de fose septice, sistemul dvs. va avea grijă de dvs. Sistemul dvs. de fose septice este un element funcțional important, dar adesea neglijat, al proprietății dvs. În acest articol, abordăm câțiva pași simpli necesari pentru a asigura sănătatea și chiar mai important, longevitatea sistemului.

Îngrijirea fosei dvs. septice nu trebuie să fie o provocare. Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează importanța menținerii unei fose septice sănătoase și beneficiile pe care le aduce și, ca urmare, îngrijirea sistemului dvs. de fosă septică este adesea luată ca atare – în timp ce o fosă septică sau o stație de epurare a apelor uzate în pachet poate fi pompată și întreținută dacă este tratată în mod necorespunzător, nu același lucru este valabil și pentru câmpul de drenaj și pentru canalul de absorbție.

Dacă se permite acumularea excesivă de efluenți, costurile de renovare sau de înlocuire pot fi extrem de costisitoare și, în funcție de locație, pot distruge o grădină frumoasă.

Acestea fiind spuse, prin îngrijirea sistemului de fose septice împreună cu întreținerea fosei septice, fosa dvs. septică poate rezista 30-50 de ani, chiar mai mult.

Sistemul dvs. de fose septice este format din două părți principale – fosa septică (care în multe instalații moderne este o stație de epurare cu funcționare electrică în pachet) și sistemul de absorbție.

Apele uzate de la toalete, bucătărie, băi și camera de serviciu se scurg în fosa septică. La intrarea în rezervor, deșeurile solide încep să se scufunde la fund, creând un strat de nămol. Elementele mai ușoare ale deșeurilor plutesc în partea superioară și formează un strat de reziduuri. Între aceste două straturi se află un strat lichid, mai limpede, care va curge printr-o cameră (sau mai multe camere) similară(e) și, în cele din urmă, în canalul de scurgere.

Ceea ce este important de înțeles este că în interiorul rezervorului există, sau ar trebui să existe, o activitate bacteriană intensă, care digeră deșeurile organice din stratul din mijloc, precum și straturile de reziduuri și nămol. Ratele de digestie depind de bacteriile prezente, de cantitatea de oxigen și de volumele de apă uzată care intră.

Atunci când bacteriile nu pot ține pasul cu digestia materiilor organice din apele uzate care intră în rezervor, se întâmplă două lucruri: se acumulează nămol, ceea ce necesită pompări costisitoare, iar deșeurile nedigerate din stratul lichid din mijloc curg direct în canalul de scurgere, ceea ce crește considerabil șansele de probleme de drenaj și de blocare a canalului de scurgere.

Cele două concluzii cheie din toate acestea sunt că îngrijirea sistemului dvs. de fose septice este esențială. Iată cum să vă îngrijiți sistemul de fose septice.

1. Nu supraîncărcați rezervorul și câmpul de scurgere

O persoană obișnuită folosește în medie 142 de litri de apă pe zi, ceea ce înseamnă peste 30 de galoane pe persoană. În marea schemă a lucrurilor, acest lucru nu este masiv, dar ceea ce este important sunt debitele în rezervor pe perioade scurte de timp.

Dacă întreaga gospodărie face băi și dușuri pe o perioadă scurtă de timp, iar mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase funcționează în același timp, rezervorul primește o cantitate semnificativă de lichid.

Deși este posibil ca lichidul să nu conțină cantități excesive de deșeuri organice, acesta va amesteca literalmente deșeurile din rezervor și, cel mai probabil, va amesteca nămolul și reziduurile în stratul intermediar de apă limpede și apoi se va revărsa prin sistem în câmpul de scurgere și în canalul de absorbție.

Prin urmare, este de bun simț să încercați să echilibrați evacuările din fosă septică, pentru a uniformiza pe cât posibil debitul pe parcursul zilei.

2. Reduceți consumul de apă

În plus, reducerea volumului de apă pe care îl utilizați, va îmbunătăți performanța generală a sistemului septic. Modificările minore în ceea ce privește consumul de apă vor reduce și facturile de apă. Acestea includ:

  • Faceți dușuri mai scurte și adăugați un cap de duș mai eficient
  • Folosiți mai puțină apă de baie
  • Folosiți dopuri în chiuvete și bazine
  • Maximizați încărcăturile mașinii de spălat rufe și ale mașinii de spălat vase și folosiți mai des setările ecologice
  • Luați în considerare rezervoare de toaletă mai eficiente

3. Gândiți-vă la produsele de curățare și la produsele chimice pe care le adăugați în sistemul dumneavoastră

Cu cât mai puțini contaminanți descărcați în rezervor, cu atât mai puțin material trebuie să digere și cu atât mai puțin probabil să apară probleme ca urmare.

Produsele chimice dure sunt garantate să ucidă populația bacteriană din rezervorul dumneavoastră, ceea ce duce la o digestie slabă a deșeurilor. Înălbitorii și produsele de curățare cu clor și, în prezent, cantitățile mari de antibacteriene pandemice au un impact real asupra performanței sistemului septic al multor proprietari de locuințe.

Abordarea simplă este să nu folosiți chiuveta ca o unitate de eliminare a gunoiului. Poate fi ușor să turnați reziduuri de vopsea, detergenți pentru perii și detergenți pentru cuptoare, dar o faceți pe riscul dumneavoastră.

2 Thoughts to “Cum să aveți grijă de sistemul dumneavoastră de fose septice”

  1. […] Dacă aveți grijă de sistemul dvs. de fose septice, sistemul dvs. va avea grijă de dvs. Sistemul dvs. de fose septice este un element funcțional important, dar adesea neglijat, al proprietății dvs. În acest articol, abordăm câțiva pași simpli necesari pentru a asigura sănătatea și chiar mai important, longevitatea sistemului. Îngrijirea fosei dvs. septice nu trebuie să fie o provocare. Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează importanța menținerii unei fose septice sănătoase și beneficiile pe care le aduce și, ca urmare, îngrijirea sistemului dvs.  » Mai multe detalii […]

  2. […] Dacă aveți grijă de sistemul dvs. de fose septice, sistemul dvs. va avea grijă de dvs. Sistemul dvs. de fose septice este un element funcțional important, dar adesea neglijat, al proprietății dvs. În acest articol, abordăm câțiva pași simpli necesari pentru a asigura sănătatea și chiar mai important, longevitatea sistemului. Îngrijirea fosei dvs. septice nu trebuie să fie o provocare. Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează importanța menținerii unei fose septice sănătoase și beneficiile pe care le aduce și, ca urmare, îngrijirea sistemului dvs. de fosă septică este adesea… Citeste mai mult […]

Leave a Comment