Mişcarea Populară, înregistrată ca partid politic

Mişcarea Populară a fost înregistrată marţi ca partid politic. Astfel, Partidul Mişcarea Populară (PMP) ar urma să promoveze şi să susţină 15 obiective principale în plan politic, economic, social şi administrativ, proiecte anunţate la finele lunii mai de Fundaţia Mişcarea Populară.
În urmă cu două luni, Fundaţia amintită anunţa printr-un comunicat de presă că, în urma consultărilor publice avute membrii ei, s-au conturat 15 obiective principale pe care la va susţine Partidul Mişcarea Populară. În acest context, PMP urmează să susţină în plan politic consolidarea parcursului de integrare europeană şi euroatlantică a României, fixarea prin Constituţie a numărului de parlamentari la maxim 300 şi a unei singure camere parlamentare, introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegatorii.
Demersul economic al PMP vizează limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3 la sută din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60 la sută din PIB, alocarea anuală din bugetul de stat a minim 10 la sută pentru investiţii, reducerea impozitelor şi nivelului contribuţiilor sociale şi stabilirea unor raporturi între salarii şi pensii care să stimuleze munca, privatizarea sau managementul privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică, deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor şi pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entităţi guvernamentale care să gestioneze direct toate programele operaţionale în perioada bugetară 2014-2020.
Un alt obiectiv anuntat al PMP este cel de a sprijini regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic.
Lia Stanca, liderul Fundaţiei Mişcarea Populară Sălaj, atrage atenţia asupra faptului că partidul nou format are doar o strânsă legătură cu Fundaţia, motiv pentru care cele două entităţi nu ar trebui să se confunde. „În urma înregistrării partidului, filialele Fundaţiei vor avea un anumit interval de timp, limitat ce-i drept, pentru a înfiinţa organizaţii în fiecare judeţ. Practic, Fundaţia nu dispare, nici membrii ei, ea va sta la baza partidului, atât pentru a alege oameni de valoare, cât şi pentru a genera idei care să pună în practică obiectivele stabilite”, a făcut cunoscut Lia Stanca.

Alte articole

10 Thoughts to “Mişcarea Populară, înregistrată ca partid politic”

 1. mai liuta, mai bine-ti statea tie acolo prin birourile de la firmele Vidalis. nu te prinde aerul de politruca. nu vezi ce s-a ales de femeile frumoase si politruce? sa te injure toti ca la usa cortului ca pe Abramburica? Pacat de tine! Si marew pacat cum te-a putut pacali pe tine insulina, alias asa zisul generalul de Stanca.

 2. Sergiu

  Lie, Lie, stai mai bine Ciocarlie, decat o cioara vopsita, care va intra si ea curand in aceasta adunatura!

 3. SJ 100%

  Dna Lia, bravo ca asa se zice la m a g a r i t e!!! T R A Z N I T E R Dumnezo acolo unde esti, golitoare si s u g a t o a r e!!!!!

 4. Anonim

  imi placea mai mult poza aia in care era imbracata ca o sado-maso.

 5. Anonim

  Asa cum a ajuns INSULINA general de ce nu ai putea si tu sa devii europarlamentar ca doar va propulseaza acelasi popei MARINARUL sa ai succesuri si tu ca EBA.

 6. Anonim

  mancatoare de spurcat

 7. Ion Ion

  Mai bine te-ai ocupa de punerea la punct a statiunii Boghis unde este un fel de buda publica…

 8. Anonim

  Pai de asta a intrat in politica .Si celelalta afaceri l-ea facut tot din politica

 9. Anonim

  asa sai ajute Dumneeu precum sia batut joc de altii…., si stie ea bine de cati…..
  da senvarte cat de curand roata…..

Leave a Comment