Crucea Roşie Germană împarte sălăjenilor pachete cu alimente

Zeci de familii nevoiaşe, persoane singure cu venituri foarte mici, copii, dar şi vârstinci aflaţi în dificultate, din mai multe localităţi sălăjene, au primit din partea Crucii Roşii Lamspringe din Germania pachete cu alimente. Ajutoarele au fost distribuite chiar de reprezentanţii Crucii Roşii Germane, care au venit special în judeţul nostru pentru a ajuta oamenii aflaţi în dificultate.

Timp de aproximativ patru zile, începând din această săptămână, Crucea Roşie filiala Sălaj este gazda unei delegaţii germane de Cruce Roşie, din localitatea Lamspringe, care a venit în judeţul Sălaj pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate. După cum a explicat Laura Bungeţeanu, preşedintele filialei Sălaj, este deja o tradiţie ca anual delegaţia de Cruce Roşie din Lamspringe – Germania să viziteze în scop caritabil judeţul Sălaj. „Anual, de aproximativ 21 de ani încoace, delegaţia germană popseşte în Sălaj ajutând persoanele aflate în nevoi. Şi anul acesta, reprezentanţii din Germania, în colaborare cu filiala noastră, şi-au propus să ajute mai multe familii şi persoane singure cu venituri mici din mediul rural, ajutorul constând în pachete cu alimente de bază”, a precizat directorul Crucii Roşii Sălaj. Pachetele au ajuns la zeci de familii din întreaga comună Plopiş, iar în cursul zile marţi, de 8 octombrie, delegaţia germană va ajunge în localitatea Moiad, unde de asemenea, va înmâna pachete altor zeci de persoane aflate în dificultăţi.
„Începând din 1992, venim anual în România. Avem o relaţie de colaborare cu două filiale de Cruce Roşie din judeţele Sălaj şi Bihor. Înainte de a ajunge la Zalău, ne-a oprit la Oradea unde am donat o ambulanţă şi medicamente, iar aici am venit pentru a face donaţii constând în produse alimentare. Chiar ne face plăcere să venim în România, să dăm o mână de ajutor persoanelor care trebuie să fie sprijinite. De fiecare dată când ne întoarcem în Germania povestim despre tot ceea ce am văzut aici. Pe lângă problemele cu care se confruntă oamenii locului, în România am întâlnit şi lucruri deoasebit de frumoase: cultura, obiceiurile zonei, dar şi ospitalitatea cu care suntem primiţi de fiecare dată”, a spus reprezentantul delegaţiei de Cruce Roşie – Lamsprige, Norbert Halter.

Alte articole

2 Thoughts to “Crucea Roşie Germană împarte sălăjenilor pachete cu alimente”

  1. sicrea lia

    buna am nevoie de ajutorul dumneavoastra am o fetita cu handicap are 11 ani si are spina bifida si o scolioza care nu se mai poate opera sintem din judetul sibiu comuna valea viilor nr 24 lucreaza numai sotul si mai am 2 copii mai mari ne descurcam foarte greu va rog frumos daca se poate sa ne ajutati va multumesc

Leave a Comment