Creşte numărul participanţilor la nunţi şi botezuri

Botezurile şi nunţile se vor desfăşura cu până la 200 de persoane în spaţii închise, faţă de 70 cât era permis de la 1 iunie, se arată în hotărârea prin care Guvernul a prelungit, începând din 12 iunie, cu 30 de zile, starea de alertă pe întreg teritoriul ţării.

Conform actului administrativ, participanţii la evenimentele respective trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid sau să aibă test negativ de coronavirus ori dovada că au trecut prin boală. La stabilirea numărului de persoane nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că pentru organizarea acestor evenimente este necesară asigurarea unui spaţiu de 2 metri pătraţi pentru fiecare participant. Dacă toate persoanele sunt vaccinate, nu există nicio limită de participare la un astfel de eveniment.

Hotărârea de prelungire a stării de alertă mai prevede că sunt permise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data 27 iunie 2021, cu participarea a maximum 1000 de persoane.

Totodată, în data de 28 iunie 2021, la meciul din cadrul optimilor de finală din cadrul Campionatului European de fotbal, care va avea loc pe Arena Naţională, participarea spectatorilor va fi permisă la 50% din capacitatea maximă a tribunelor, cu menţiunea că între 25% şi 50% din capacitatea spaţiului pot intra doar persoane vaccinate şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că pentru 1 iulie va fi reevaluată situaţia pentru adoptarea unor eventuale alte relaxări.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment