Consumul excesiv de alcool dăunează grav şoferilor

Consumul excesiv de alcool dăunează grav şoferilor

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitatea Cizer, a scăpat teafăr ca prin urechile acului, sâmbătă după-amiaza, după ce, rupt de beat, a pierdut controlul maşinii la volanul căreia se afla, intrând în şanţul de pe marginea drumului. A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru scoaterea şoferului dintre fiarele contorsionate ale maşinii, însă acesta nu prezenta niciun fel de leziuni grave.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că accidentul de circulaţie s-a produs pe fondul consumului de alcool. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Cizer, în timp ce se afla la volanul autoturismului, pe raza localităţii Uileacu-Şimleului, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţ. În urma testării cu aparatul alcool test, poliţiştii au constatat o alcoolemie de 1,30 de miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat, a declarat purtătorul de cuvânt.

La faţa locului au fost solicitaţi şi pompierii militari, pentru scoaterea şoferului prins între fiarele contorsionate ale maşinii. Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină sâmbătă, la ora 14.45, cu un echipaj pentru descarcerare, în urma unui accident de circulaţie petrecut în localitatea Uileacu Şimleului, comuna Măerişte. Pompierii militari l-au scos dintre fiarele contorsionate pe şoferul autoturismului, în vârstă de 42 de ani, ulterior acesta fiind predat Serviciului de ambulanţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi.

Bărbatul a ajuns însă la spital, nu din cauza rănilor suferite, ci pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui, poliţiştii i-au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Şoferul turmentat riscă să ajungă după gratii.

Alte dosare penale în trafic

Alţi trei sălăjeni cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, s-au ales la finele săptămânii trecute cu dosare de cercetare penală, după ce au fost surprinşi în trafic de poliţiştii sălăjeni încălcând anumite reguli de circulaţie rutieră.

Primul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Hereclean, a fost surprins vineri după-amiază de către poliţiştii Postului de Poliţie Hereclean în timp ce conducea autoturismul, prin localitate, cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Sâmbătă seara, poliţiştii Postului de Poliţie Hida împreună cu poliţiştii jiboani au depistat în trafic un zălăuan de 32 de ani, conducând autoturismul pe raza localităţii cu o alcoolemie de 0,50 de miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat. Ultimul şofer prins încălcând regulile de circulaţie a fost un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Bulgari. Acesta a fost identificat de poliţiştii Postului de Poliţie Sălăţig, în cursul zilei de dumunică, conducând autoturismul prin localitate fără a poseda permis de conducere.

În toate aceste cazuri, poliţiştii le-au întocmit şoferilor dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiuniilor prevăzute de OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Leave a Comment