Şimleuan trimis în judecată pentru viol şi tâlhărie

Şimleuan trimis în judecată pentru viol şi tâlhărie

Cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din oraşul Şimleu Silvaniei, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie, a ajuns pe rolul instanţei de judecată după mai bine de cinci luni în care poliţiştii au strâns probe incriminatorii la dosar. În luna octombrie a anului trecut, şimleuanul a tâlhărit o minoră din Zalău, după care a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta. Săptămâna trecută, bărbatul a fost transferat la Penitenciarul Oradea, unde îşi va petrece zilele până la pronunţarea sentinţei judecătoreşti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, ne-a declarat că dosarul a fost înaintat spre soluţionare procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. În seara zilei de 21 octombrie 2010, pe strada Crişan din municipiu, un şimleuan în vârstă de 34 de ani a acostat o minoră de 16 ani, din Zalău, pe care a deposedat-o de bunuri prin violenţă, după care a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta împotriva voinţei fetei. O zi mai târziu, bărbatul a fost identificat şi prins de poliţişti, ulterior fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. În data de 15 februarie, suspectul a fost transferat la Peniteciarul Oradea. Dosarul în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propuneri legale, a declarat Cristea.

Dacă va fi găsit vinovat, şimleuanul riscă ani grei de închisoare. Pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la trei la 18 ani, iar pentru infracţiunea de viol, închisoarea de la trei la 10 ani.

Leave a Comment