Condiţiile în care se schimbă cartea de identitate a maşinii 

Se schimbă cel mai important document al maşinii: cartea ei de identitate, în care Registrul Auto Român va adăuga elemente noi. Modificările sunt necesare pentru că maşinile s-au modernizat, spun oficialii. Măsura va intra în vigoare de anul viitor, dar şoferii nu vor fi obligaţi să schimbe cartea de identitate decât în situaţii speciale.

Registrul Auto Român susţine că actele pe care le eliberează în prezent trebuie să ţină pasul cu dezvoltarea industriei auto. Maşinile au elemente moderne, motoare diferite. Este adevărat, toate informaţiile sunt în baza de date RAR, însă nu şi în cartea de identitate a vehiculului, un fel de buletin al maşinii.

Iată care sunt noile detalii care vor apărea pe Cartea de Identitate a Vehicului: numărul de omologare european, norma de poluare de până la euro 6, tipul de suspensie, ecartamentul, masa reală în funcţie de opţionalele maşinii, sistemul de propulsie (motor termic, electric, hibrid), dar şi masa maximă a maşinii cu tot cu remorcă.

Registrul Auto Român anunţă că şoferii nu vor fi obligaţi să-şi schimbe Cartea de la intrarea în vigoare a noului document. Cele în vigoare nu-şi pierd valabilitatea. RAR va elibera o Carte de Identitate nouă a vehiculului în momentul în care veţi înmatricula o maşină nouă. Dacă veţi schimba proprietarul maşinii sau, pur şi simplu, veţi pierde şi deteriora cartea veche a vehiculului.

Documentul nou urmează să intre în vigoare de la începutul anului viitor. Funcţionarii RAR promit că acesta nu va fi mai scump decât cel vechi.

Leave a Comment