Condamnat pentru omor, bodyguard-ul din Chieşd, cere o pedeapsă mai blândă

Bărbatul din Chieşd, condamnat la 16 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de uciderea unui tânăr aflat la discoteca unde acesta asigura paza, cere o pedeapsă mai blândă. În acest sens, Vlad Gheorghe Tout, în vârstă de 43 de ani, a depus, zilele trecute, la Tribunalul Sălaj, o cerere de revizuire a dosarului, prin care solicită schimbarea încadrării juridice, precum şi aplicarea legii penale mai favorabil în cazul său, după cum a explicat judecătorul Cristina Ştef, purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene. Potrivit magistratului, cererea a fost înregistrată pe rolul instanţei marţi, 7 iulie, având stabilit ca termen luna septembrie a acestui an.
Tout a fost condamnat, iniţial, la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cele două pedepse au fost contopite, instanţa aplicându-i criminalului pedeapsa cea mai grea. În plus, bărbatul a fost obligat să achite daune morale în valoare de 75.000 de euro şi daune materiale de peste 10.000 de lei către rudele celui pe care l-a ucis, dar şi circa 4.200 de lei cheltuieli de transport şi de spitalizare.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la unul, respectiv doi ani de închisoare pentru pentru lovire şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice cei doi tineri care au iscat scandalul. Fiecare dintre aceştia a fost obligat la plata a 5.000 de euro drept daune morale către rudele celui decedat.
Decizia judecătorilor a fost pronunţată în luna decembrie a anului 2013, nefiind una definitivă. Drept urmare, în luna martie 2014, magistraţii clujeni admit apelul formulat de Vlad Tout şi desfiinţează sentinţa, pronunţând o nouă hotărâre. Curtea de Apel Cluj a dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunilor de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în infracţiunile de omor şi din infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, îl condamnă pe sălăjean pentru comiterea infracţiunii de omor la pedeapsa de 16 ani închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi şi pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice la pedeapsa de un an de închisoare. „Contopeşte pedepsele şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 16 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea drepturilor prevăzute de 66 litera a şi b N.Cod penal de la rămânerea definitivă a prezentei”, se precizează în minuta şedinţei din luna martie a anului trecut.
Reamintim că tragica întâmplare, în urma căreia un tânăr de doar 22 de ani din Derşida şi-a piedut viaţa, s-a petrecut în noapte de 28 spre 29 aprilie 2013, la discoteca organizată la Căminul Cultural din Chieşd. Victima şi un prieten de-al său au intrat în conflict cu alţi doi tineri din sat, în toiul altercaţiei, unul dintre cei agresaţi avariind oglinda maşinii agentului de pază al discotecii. Tânărul s-a refugiat în local, însă agresorii l-au urmat şi i-au aplicat mai multe lovituri. În conflict a intervenit şi bodyguardul, care l-a lovit cu pumnul în faţă şi, pentru că victima nu s-a prăbuşit, i-a dat cu o sticlă de şampanie în cap. Doborât la pământ de năprasnicul atac, tânărul şi-a pierdut imediat cunoştinţa. Preluat de ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, victima a fost transferată ulterior, din cauza rănilor grave, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale.

Leave a Comment