Astăzi se afişează notele la examenul de definitivat

Rezultatele examenului de definitivare în învăţământ vor fi afişate în cursul zilei de marţi, 14 iulie. Eventualele contestaţii se vor înregistra la centrul de examen în perioada 14 – 15 iulie, urmând ca notele finale să fie făcute publice în 18 iulie.
În Sălaj, peste 100 de cadre didactice au susţinut, săptămâna trecută, examenul. Acesta s-a desfăşurat joi, 9 iulie, la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” din Zalău, începând cu ora 10. Iniţial, s-au înscris 130 de cadre didactice, pentru 27 de specializări. “La acest examen, s-au înscris într-un număr mai mare: educatoarele (25), învăţătorii (25) şi profesorii de limba şi literatura română (16)”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, Marcel Lucaciu. Potrivit acestuia, şase dintre candidaţii înscrişi nu s-au mai prezentat la concurs, iar 14 au părăsit sala de examen după o oră de la distribuirea subiectelor. Conform regulamentului, candidaţii care nu doresc să li se evalueze lucrarea depun o declaraţie înainte de ieşirea din sala de examen.
Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidatul trebuie să obţină cel puţin media 8 la inspecţiile la clasă şi cel puţin nota 8 la proba scrisă. Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda. Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, valabile pentru sesiunea respectivă.
În anul precedent, peste 70 la sută dintre cadrele didactice au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ. Testarea s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău şi a fost susţinută de peste 100 de profesori. Deşi, iniţial, s-au înscris 123 de candidaţi, trei dintre aceştia nu s-au mai prezentat la concurs, iar 15 au părăsit sala de examen după o oră de la distribuirea subiectelor.

Leave a Comment