Concurs cu premii. Primăria Zalău caută soluţii pentru amenajarea zonei centrale

Sălăjenii cu abilităţi în design şi arhitectură pot câştiga premii consistente în valoare totală de 54.000 de lei. Asta în cazul în care dovedesc că au cele mai bune soluţii privind remodelarea spaţiului public din municipiul Zalău.

Primăria Municpiului Zalău organizează în această perioadă înscrieri pentru un concurs de soluţii – «Remodelarea spaţiului public din municipiul Zalău –consens între nevoile culturii urbane locale şi rigorile arhitecturii şi designul urban », dotat cu premii în bani. Proiectul este finanaţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar cele mai bune soluţii propuse de pentru remodelarea spaţiului public din Zalău vor fi răsplătite cu premii, respectiv I, II şi III în valoare de 25.000 de lei, 18.000 de lei şi 11.000 de lei.

Scopul concursului vizează selectarea celor mai bune soluţii pentru remodelarea spaţiului public din Zalău, format din Piaţa 1 Decembrie 1918 şi strada Unirii, care include şi pasajul dinspre Bulevardul Mihai Viteazu şi Piaţa Iuliu Maniu, insclusiv zonele adiacente.
Juriul concursului, cei care vor decide care sunt cele mai bune idei de pus în practică pentru reamenajarea zonei de centru din municpiul Zalău, este alăcătuit din administratorul public al oraşului – Radu Nistorescu,viceprimarul – Fazakas Nicolae şi arhitecţii Constantin Sandu, Vasile Mitrea, Romulus Zamfir, Andrei Luncan şi Emodi Tamas.

Cei interesaţi de înscrirea la acest concurs se pot adresa Serviciului de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Zalău

Alte articole

One Thought to “Concurs cu premii. Primăria Zalău caută soluţii pentru amenajarea zonei centrale”

 1. Jaf la Pulydomb

  Aceste proiecte vor rămâne la stadiul de proiect.
  Decât să cheltuie bani degeaba, Primăria ar face mai bine să gospodărească chibzuit spaţiul public.
  După ce că a vândut terenul de deasupra Grădinii Poporului, în zona Brădet, ungurii îi spun Pulydomb, şi nu a reţinut spaţiu pentru agrement, Primăria a vândut şi vechiul drum de acces, care duce la Cabana Trio Olaru.
  Acum, pentru construcţia noii şosele către Aghireş a rămas un mic spaţiu, într-o zonă nu numai dezastruos de denivelată, dar efectiv supusă alunecărilor de teren.
  Pe cei care merg la Cabana Trio Olaru, îi invit să mai mergă 10 metri în sus să vadă terenul pe care Primăria şi-a propus să construiască noua şosea.Chiar dacă s-ar construi aici, cheltuielile ar fi faraonice, Aşa gospodăreşte banul public Primăria ?
  Sau aici se ascunde altceva ?
  Deoarece şoseaua nu se va putea construi într-o zonă cu alunecări de teren, nu cumva Primăria va va răscumpăra drumul vechi vândut, evident la un preţ de 10 ori mai mare ?!
  Zălăuani, treziţi-vă !
  Să nu ne mai lăsă furaţi !
  Cineva trebuie să plătească !

Leave a Comment