Comuna Agrij, uitata de Guvern si Consiliul Judetean

Comuna Agrij, uitata de Guvern si Consiliul Judetean

Comuna Agrij, din judetul Salaj, este cea mai grav afectata de inundatiile care s-au abatut asupra judetului in data de 19 iunie 2006. In urma acestor fenomene hidrometeorologice, 140 de imobile au fost atinse de viituri, printre care s-a numarat si sediul Primariei din comuna. Tot atunci, 5 case au fost daramate de apele devarsate, 4 poduri au fost serios afectate si 40 hectare de teren agricol au fost inundate.

Unul dintre cele mai afectate poduri din localitate a fost si este in continuare cel ce face legatura intre centrul Agrijului si Bozna, mai exact, Drumul Judetean 108. R. Pamfil Berar, primarul comunei ne-a declarat ca, actualmente, circulatia pe acel pod se efectueaza doar pe un singur sens de mers. Podul este subdimensionat, iar in urma calamitatilor de anul trecut imbracamintea asfaltica a fost pe jumatate distrusa, a mai spus acesta.

Nemultumirea primarului este legata de faptul ca, desi, in nenumarate randuri, au fost facute sesizari catre Consiliul Judetean Salaj, nu s-a luat nici un fel de masuri pentru a reglementa situatia. Totodata, primarul considera ca, de anul trecut incoace, comuna pe care o conduce a fost complet uitata atat de Guvernul Romaniei, cat si de Consiliul Judetean. Nu am primit nici un ajutor, nici din partea CJ Salaj si nici din partea Guvernului. Cauza lipsei de interes pentru comuna noastra nu o cunosc, insa, toate celelate localitati afectate de inundatii au primit bani pentru combaterea efectelor calamitatilor, iar eu nu am primit nici un ban. Nu vreau sa cred ca am fost uitat doar pentru ca fac parte din Partidul Social Democrat, a mai spus cu naduf Berar.

Dorind sa ajung la miezul acestei probleme semnalate de primarul comunei Agrij, l-am contactat telefonic pe seful Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean, Mircea Pop. Intrebandu-l care este situatia podului cu pricina in momentul de fata , Pop a declarat: Cunosc situatia cu care se confrunta acea comuna, mai ales starea in care se afla podul afectat de inundatii. In acea perioada s-a trimis o nota de fundamentare, dar nu am primit nici un raspuns. Speram ca in acest an sa avem fonduri, macar pentru proiectare, daca nu si pentru inceperea lucrarilor. Nu stim exact de cati bani vom avea nevoie, pana nu vom efectua exepertizarea pagubelor la acel pod.

Cu alte cuvinte, in acest an se spera ca lucrarile sa fie incepute. Cand vor fi finalizate, vom trai si vom vedea, dar cum traim in Romania, iar lucrurile sunt taraganate la nesfarsit, tind sa cred ca vom mai avea mult si bine de asteptat.

Cat priveste proiectele in curs de desfasurare, Berar a spus ca, momentan, se lucreaza la reabilitarea sediului Primariei, investitie in valoare de 130.000 lei, din care 20.000 au fost alocati de catre Consiliul Judetean Salaj. La capitolul proiecte finalizate se numara cel de reabilitare a 3,7 kilometri de ulite in Agrij si Rastolt Desert. Acesta s-a desfasurat prin Programul de Dezvoltare Rurala si a fost finantat cu 224.000 lei.

Leave a Comment