Comparativ cu 2016, numărul cererilor de paşapoarte temporare s-a dublat anul trecut

Numărul cererilor de eliberare a paşapoartelor simple temporare înregistrate în Sălaj s-a dublat anul tercut, comparativ cu 2016, ca urmare a reducerii substanţiale a preţului acestui tip de act de călătorie.

Din datele centralizate de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Sălaj reiese că, în 2017, au fost eliberate 4.184 paşapoarte simple, dintr-un total de 10.646 paşapoarte, comparativ cu 2.113 de paşapoarte simple, dintr-un total de 8.364, în 2016. “Se evidenţiază astfel creşterea cu 98,24 la sută a numărului cererilor de eliberare a paşapoartelor simple temporare faţă de perioada anterioară similară, acesta fiind efectul reducerii costurilor acestor documente de călătorie. Raportul dintre cererile de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi paşapoartele simple temporare înclină în favoarea celor dintâi, respectiv 60,65 la sută sunt cele electronice, iar 39,35 la sută sunt cele temporare”, se arată într-un raport al Instituţiei Prefectului Sălaj.

În luna februarie a anului trecut, costul unui paşaport simplu a scăzut de 228 la 96 de lei.

Conform raportului amintit, în 2017, s-au constatat două tentative de substituire de persoană, cu ocazia depunerii cererilor pentru eliberarea unor paşapoarte simple temporare, în cauze fiind întocmite documentele specifice de sesizare a organelor de cercetare penală.

 

Alte articole

Leave a Comment