Comisia de la Veneţia recomandă desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Comisia de la Veneţia recomandă, într-un punct de vedere adoptat săptămâna trecută, desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) „ca un prim pas urgent” în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiţiei, se arată într-un comunicat al Comisiei. Comisia mai precizează că amendamentele votate în Camera Deputaţilor la legea de desfiinţare a SIIJ trebuie complet înlăturate, potrivit G4media.

„Comisia de la Veneţia salută intenţia autorităţilor române de a reforma sistemul judiciar şi de a reda atribuţiile procurorilor de la DNA şi DIICOT şi înţelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi. (…)

Pe ansamblu, amendamentele adoptate în Camera Deputaţilor ridică numeroase semne de întrebare atât pe conţinut, cât şi pe procedură. Comisia de la Veneţia recomandă ca aceste amendamente să fie înlăturate complet.

Comisia de la Veneţia doreşte să sublinieze că desfiinţarea Secţiei Speciale este doar un prim pas în procesul de reformă şi că încurajează autorităţile române să continue cu un proces de reformă mai larg”, se arată în comunicatul Comisiei.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment