Chiriile ANL, mai mari pentru tinerii care au împlinit 35 de ani

Tinerii cu vârsta de peste 35 de ani, care locuiesc în blocurile ANL, vor plăti o chirie lunară de 5 lei pe metru pătrat. Noile tarife privind chiriile în imobilele ANL au fost aprobate de consilierii locali în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local de luni, 11 mai. Potrivit proiectului de hotărâre, titularii contractelor de închiriere a locuinţelor care au împlinit vârsta de 35 de ani, a căror contracte de închiriere încheiate iniţial pe o durată de cinci ani au expirat şi care solicită prelungirea contractelor vor plăti lunar o chirie de cinci lei pe metru pătrat. Conform legislaţiei în vigoare locuinţele ANL, pentru tineri, destinate închirierii fac parte din proprietatea privată a statului şi sunt administrate de de autorităţile publice locale. La nivelul municipiului Zalău există un număr de 15 blocuri de locuinţe construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, însumând un număr de 228 de locuinţe destinate închirierii după cum urmează: strada Olarilor – 40 de apartamente în blocul O3 şi O4, strada Sfânta Vineri – 24 de apartamente situate în blocul IAIFO şi strada Viitorului – 164 de apartamente situate în 12 blocuri. Chiria percepută va acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii. În prezent chiria lunară pentru o garsonieră de aproximativ 35 de metri pătraţi este de 54 de lei. În situaţia în care chiriaşul a împlinit vârsta de 35 de ani şi solicită prelungirea contractului de închiriere va plăti lunar 175 de lei. De asemenea, pentru un apartament cu două camere, în suprafaţă de 70 de metri pătraţi chiriaşul plăteşte în prezent 98 de lei lunar, iar după noua decizie, aprobată luni, 11 mai, va plăti 350 de lei lunar, cu 252 de lei mai mult.

5 Thoughts to “Chiriile ANL, mai mari pentru tinerii care au împlinit 35 de ani”

 1. […] Tinerii cu vârsta de peste 35 de ani, care locuiesc în blocurile ANL, vor plăti o chirie lunară de 5 lei pe metru pătrat. Noile tarife privind chiriile în imobilele ANL au fost aprobate de consilierii locali în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local de luni, 11 mai. Potrivit proiectului de hotărâre, titularii contractelor de închiriere a locuinţelor care au împlinit vârsta de 35 de ani, a căror contracte de închiriere încheiate iniţial pe o durată de cinci ani au expirat şi care solicită prelungirea contractelor vor plăti lunar o chirie de cinci lei pe metru pătrat. Conform legislaţiei în …read more […]

 2. inteleptu'

  de ce ,,cadou de la primarie,,? Obligatia de majorare a chiriilor rezulta din legea anl. Poate e ,,cadou de la guvern,,.

 3. AdeMari

  Buna Ziua am si eu o intrebare . Cum pot sa otin o chirie la blocurile ANL . Scuzati pentru deranj .

 4. AdeMari

  Buna Ziua am si eu o intrebare . Cum pot sa obtin o chirie la blocurile ANL . Sunt interesata sa imi caut chirie dar nu prea gasesc daca imi poate explica cineva cum sa procedez . Scuzati pentru deranj .

 5. Depui cerere la primarie

  Penteu AdeMari, depui cerere la primarie si astepti, eu am asteptat 7 ani 😉

Leave a Comment