O nouă ediţie a „Târgului pentru copii”, la Zalău

Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj va găzdui sâmbătă, 16 mai, cea de a III-a ediţie a târgului pentru copii – „Târgul primăverii, pentru pitici, mămici, tătici şi bunici”. În cadrul evenimentului, ce se va desfăşura între orele 11 şi 14, părinţii vor avea ocazia să valorifice sau să schimbe lucrurile de care copiii lor nu mai au nevoie. În cursul anului trecut au mai fost organizate alte două astfel de evenimente care s-au bucurat de un real succes. Iniţiativa unui târg de acest gen aparţine unei zălăuance, Tincuţa Dumuţa, mamă a doi copii simpatici, care, în urma discuţiilor avute cu alte mame din judeţ, pe un grup de socializare, a ajuns la concluzia că bunurile odraselor, de care nu mai au nevoie şi care de cele mai multe ori sunt aruncate dintr-un colţ sau altul al locuinţei, pot fi valorificate sau schimbate.
Astfel, mămicile din Sălaj, care deţin în gospodărie diferite articole de îmbrăcăminte pentru cei mici sau alte bunuri pe care nu le mai întrebuinţează, sunt aşteptate, din nou, sâmbătă, la târg. “Veniţi să vindeţi, să cumpăraţi şi să donaţi, haine, încălţăminte, jucării, mic mobilier pentru copii, produse hand-made, biciclete, trotinete, scaune de maşină sau de luat masa, marsupii, balansoare etc. În acest mod puteţi scăpa de lucrurile cărora nu le mai găsiţi un loc în casă”, sună propunerea făcută de către Tincuţa Dumuţa. Intrarea este liberă, iar persoanele care doresc să participe pot obţine informaţii suplimentare la numărul de telefon 0749-275618.
Unul dintre scopurile organizării unui astfel de eveniment este şi acela de a-i pune pe copii în postura de comercianţi, să renunţe ei, de bună voie, la lucrurile pe care conştientizează că nu le mai folosesc şi să le dea altor copii, la schimb. Totodată, nu se urmăreşte câştigul financiar, ci cel al procurării pentru copii, a unor lucruri cu adevărat utile la preţuri accesibile.

Leave a Comment