Cehanii s-au distrat la Zilele Oraşului

Cehanii s-au distrat la Zilele OraşuluiMuzica, dansul, micii, berea şi artificiile au fost câteva din ingredientele de bază ale sărbătorii organizate la Cehu Silvaniei de către autorităţile locale în acest weekend. Cea de-a cincea ediţie a manifestării Zilele Oraşului Cehu Silvaniei s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică şi a atras nu doar localnici, ci şi oaspeţi din împrejurimi, din Sălaj, dar şi din judeţele Satu Mare şi Maramureş, precum şi pe fiii plecaţi la lucru în ţară sau străinătate, aflaţi în concedii. Manifestările au debutat sâmbătă, cu primirea invitaţilor la Primăria Cehu, şi cu festivitatea de deschidere, care a fost urmată de un program artistic. Acesta a inclus cântece şi dansuri populare, dans modern, activităţi de muzică şi divertisment. Printre invitaţi s-au numărat şi membrii Ansamblului Porolissum din Zalău, formaţiile Kid Stuff şi Zanzibar, Ela Rose şi Mossano.

Sâmbătă, 23 de cupluri din oraş, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au fost felicitate şi au primit câte o sută de lei din partea administraţiei locale şi un buchet de flori. La finalul sărbătorii, publicul s-a bucurat de un frumos foc de artificii, distracţie pentru care s-au cheltuit 2.500 de lei de la bugetul local. Primăria şi Consiliul Local Cehu Silvaniei au alocat pentru susţinerea financiară a manifestărilor din cele două zile, aproximativ 25.000 de lei, la care se adaugă şi sume primite din sponsorizări.

Am organizat acest eveniment, cu toate că este criză şi dispunem doar de un buget limitat mai ales pentru că anul trecut nu a avut loc manifestarea Zilele Oraşului, tot din cauza banilor. Dorim ca acest eveniment să fi suplinit pentru aceste zile, cât de cât, inexistenţa alternativelor de distracţie la nivelul oraşului. Cred că am reuşit să-i scoatem din monotonie pe cehani şi să le aducem o schimbare şi, totodată, o bucurie prin spectacolele oferite, ne-a declarat Varga Andrei, primarul de la Cehu Silvaniei.

Alte articole

Leave a Comment