Ce putem face dacă nu primim salariul la timp

Dacă întâmpină probleme la locul de muncă, salariații pot sesiza situațiile la Inspectoratele Teritoriale de Muncă (ITM) sau direct pe site-ul Inspecției Muncii (IM). Salariații se pot adresa ITM și în cazul în care sunt nemulțumiți de faptul că angajatorul întârzie sau refuză plata salariilor. Plângerile pot fi depuse direct la sediile ITM sau pot fi transmise prin mijloace electronice.

Cei ce vor să depună o sesizare la ITM pot lua legătura cu acestea prin telefon, pentru a vedea cum pot transmite sesizarea, respectiv prin e-mail sau fax. În plus, IM pune la dispoziția salariaților din toată țara un formular online, prin care aceștia pot semnala abuzuri sau nereguli produse la locul de muncă, adică și neplata la timp a salariului.

După cum stabilește OG 27/2002, termenul general de soluționare a plângerilor adresate ITM este de 30 de zile, dar, în anumite situații, acesta poate fi prelungit cu încă 15 zile.

M. S.

One Thought to “Ce putem face dacă nu primim salariul la timp”

  1. […] Dacă întâmpină probleme la locul de muncă, salariații pot sesiza situațiile la Inspectoratele Teritoriale de Muncă (ITM) sau direct pe site-ul Inspecției Muncii (IM). Salariații se pot adresa ITM și în cazul în care sunt nemulțumiți de faptul că angajatorul întârzie sau refuză plata salariilor. Plângerile pot fi depuse direct la sediile ITM sau pot fi transmise prin mijloace electronice. Cei ce vor să depună o sesizare la ITM pot lua legătura cu acestea prin telefon, pentru a vedea cum pot transmite sesizarea, respectiv prin e-mail sau fax. În plus,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment